2024. január 2., kedd

Újgazdag kesztyűsbábok

Eleve nem nézek szappanoperákat (jó, úgy huszonéve nagyjából A homok titkai című brazil remekművet láttam, de az Edina hibája volt, meg hogy egyszobás volt a bérelt lakás), tegnap viszont valahogy láttam ...a szomszéd tehene első részét az Ertéelen, aki ugye a mondás szerint dögöljön meg, és tényleg. Ekkora trágyadomb még a legendásan igénytelen magyar kereskedelmi tévéktől is meglepő.

Itt van két újgazdag fazon, az egyik simlis edzőterem-tulaj, a másik egy kretén alfajba tartozó könyvelő, valami lakóparkban szomszédok, ha már gyerekkori haverok. És a lakópark az kurva nagy villákat jelöl, nem a modern lakáskaptárak eufemisztikus megnevezése, és elképesztően mindennapi problémáik vannak az amúgy papírból kivágott, hurkapálcikás óvodai bábokra emlékeztető szereplőknek. Hogy a simlis nem tud a gyuróscsávó, menedzsernek készülő kölykének BMW-t venni a 18. kilökődési napjára, csak valami Rönó kabriút, és hát azzal kejd majd szerencsétlennek egyetemre járni. Hiába no, a BKV nem lakóparkokra optimalizált. A simlis felesége meg, a szende attól retteg, hogy nemsoká negyven, úgyhogy tizenegy kúrát rendel arcfeltöltésre vagy mire, de tíz áráért ám, mert diplomája nincs, de újgazdag paraszti esze (ez lenne a kulák-tudat?) azért naná.

A tinédzser kölykök amúgy kellemesen utálnivaló senkik, de legalább nem lógnak a stábból, míg a valamiféle maffiózó úgy kopasz, hogy közben gonosz is. Hát, gratula, ez tényleg kirívóan ócskán indul, semmilyen karaktereket játszó, közepesnél valamivel rosszabb színészekkel, egyelőre érdemi történet nélkül, még szerencse, hogy nem fogom nézni. Valójában azt sem értem, tegnap kora este hogy kerültem az Ertéel elé, de ez most pár hónapig biztos nem fog bekövetkezni. Mondhatni dögöljön meg az ő kis falujukban a szomszéd, meg a tehene is, nem baj, ha túl hamar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése