2024. január 1., hétfő

Obligát újévezés

Ha már új év, írnék valami újat, ha lenne valami új, de csak a régi szar van (a művelt francia ezt úgy mondja angolul, hogy same shit),és most komolyan, hiányzik valakinek az új és még újabb szar? A tavalyi évem hát, nem volt egy nagy menet, de az előző kettő sem, és akkor ahhoz képest, most annak kéne örülnöm, hogy tavaly nem volt rosszabb.  Háát... már megint háttal kell mondatot kezdenem, nem felemelt mutatóújjal persze, csak amolyan beletörődő legyintéssel.

Most meg nézem az ünnepek alkalmából nem létező híreket, mert ugye az uborkaszezonnál laposabb csak a bejglis pezsgőszezon tud lenni, amikor a sajnos sajtótermékekben (már túl a bebaszva nótázó közszereplőkön), az alkohol és a tűzijátékok, esetleg petárdák nem problémanetes egymásra hatása a fő téma. Mintha nem tudnánk már rég, hogy a pálinkára petárdázás már az Etelközben is nyolc napon túl gyógyult.

És akkor már az a hír, hogy Lewis Hamiltonnak vagy új barátnője van, vagy nem, vagy mégis, de még nem olyan régen (ez amúgy az új szótári jelentésére hajaz), szóval mindenki meneküljön valami lakatlan szigetre, a Marsra, esetleg vegyen tíz-tizenöt Ferrarit, csak az érzés kedvéért, vagy amelyik számára egyszerűbb. Én addig eszek egy kis maradék bejglit...

Viszont ezt az újévet nem értem, miért lényeges, hogy mikortól számoljuk az aktuálisat. Lehetne május elseje újév (kettő az egyben, ha már úgyis), ekkor mondjuk áprilisban lehetne a karácsony, szintén gazdaságosan összevonható módon a húsvéttal. A pünkösdöt meg úgyse érti senki, az újévet meg minek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése