2024. január 3., szerda

Szuvenírek a jachton

Van ez a lesz a Szuvenírvédelmi Entitás Hatóhivatal, aminek nem tudjuk mivégett a mirejója. Szóval azon túl, hogy sajtó- és ellenzékfegyelmező (plusz az ellenzéki sajtó ugyebár) szimbolikus ávónak szánják. Hatósági jogköröket persze nem mernek adni neki, mert még épphogy csak elkezdtek csorogni az EU-s pénzek, és ha az uniós háttérhatalom megint összevonja a szemöldökét, azzal csak a felcsútista közbeszerzés-dílerekkel basznának ki.

Amúgy is, a szuvenírvédelem belső használatra van, fő fegyvere (az élére szánt komisszár szerint) a nyilvánosság, ehhez persze először kellett nekik jó sok saját nyilvánosság, évi százmilliárdokból, hogy aztán jó kis fegyver legyen belőle. Vagyis az új  hivatal alapvetően majd propagandában, karaktergyilkosságokban és feljelentésekben fog utazni, elvégre mi másra is lenne jó egy hivatalos szerv, amely az állami médiától az origóig ívelő szellemi horizont pácélzatában (de szép képzavar!) védi a szuverén szuveníreket.

A szuverén szuvenírt én egyébként úgy képzelem, hogy az a Hatvanpusztától Bicskéig meghosszabbított felcsúti kisvasút, amin olyan jachtok közlekednek, amiken agresszív csivava alakú külügyminiszterek dolgoznak a fészbukon. Az ilyesmi ritka dolog, védeni kell, kurvára meg kell védeni, pláne ha a szuvenírek közt a szimbolikusok mellett konkrét kurvák is vannak. A jachton.

Amivel csak azt akarom mondani, hogy hazánk államformája posztfeudális offshore kormányzóság, melynek címerállata Lőrinc barát, de nem a shakespeare-i értelemben, sajnos. Ez meg valahogy nem tetszik annak az euro-atlanti klubnak, melybe saját akartunkból léptünk be mi (hogy azóta harcoljanak ellen ők), és a pártvezér és kancellár nevezi ezt az öntökönszúrást "szuverenitásnak". Hisz ő az egyetlen szuverén (hatalom) ebben a rohadt országban, avagy őt kell megvédeni. például ellenünk, két értelemben is: vannak akik érhetetlen módon nem rajonganak érte itthon, ők a belső ellenség, miközben az EU is mi vagyunk, még a felcsútisták is, akik tehát a hollandokkal vagy a németekkel együtt a komplett külső ellenség is. A felcsútista szektának annyi előnye van, ők csak külső ellenség, hisz belülről rajongó hívek.

economist.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése