2017. február 5., vasárnap

Hungary second!

Mióta a hülye amerikaiak elnököt csináltak a trumpli bácsiból az egész világ a trumpli kreténségeivel van tele. Dzsordzs Dáböljúnál azt hittük ennél szerencsétlenebbül hülye elnöke már nem lehet az usákoknak, erre jön ez a trumpliskodás, két hete elnök, de már többszörösen csinált bohócot magából, röhögnénk is rajta, ha nem az ő keze lenne az atomrakéták indítógombját, plusz nem hirdetne fegyverkezést és egyáltalán, nem lenne ekkora faszfej. (És arra most ki sem térek, hogy az itthoni imádói is micsoda sötét alakok, ma már ittam kávét, a vérnyomásom rendeben ven.)

Azt viszont jól érzik szerte a világ glóbusztekéjén, hogy alapvetően és egyelőre mégis csak röhögni érdemes rajta, egyfelől mert a wannabe diktátorok azt tűrik a legrosszabbul ha nevetségessé teszik őket, másfelől meg mi legalább jól szórakozunk.
A hvg.hu-n talátam ezt a remek holland videót, kora reggel óta röhögök rajta, úgyhogy nyilván nem tudom kihagyni:


A legszebb benne az, hogy milyen remeül parodizálja ennek az egyujjas agyúnak a stílusát, a trumpli az tényleg a tőmondatok meg a misztikus hatszázas szókincs embere, valahol a hetvenes évek elején be kellett volna szállnia a Black Sabbath-ba (amúgy Ozzyval egy korosztály, hasonlóan kifinomultak és mindkettejüknek volt már saját valóságsója), és ma kopaszodó egykori rockerek másolnák a frizuráját, meg bőrdzsekit talán tudna hordani, ha a már az öltönnyel szemben alulmaradt.
Amúgy a szövege is olyan mint valami részeg hülyegyerekeknek szóló , őszinte és kőkemény rock, egy alternatív világban trupli bá ma kiöregedett rocksztár lenne. Esetleg westernhős, de az inkább mégsem, mert egy westernszínészből ugye lehetett elnök, szóval nem biztos hogy azzal jobban jártunk volna.

Viszont olvastam valahol, hogy a tolmácsoknak kész rémálom trumplit fordítani, mert a szó szerinti fordítás megmutatja mekkora tapló (attól meg a diplomáciában inkább eltartják a kisujjukat), ráadásul a mondatai között nem feltétlen van kapcsolat, ő egy elnöki fogadáson is úgy beszél mintha valami beltenyésztett redneck kisvárosba uszítana épp, gondolom máshogy nem tud.

És persze remekül parodizálható az „America first!“ szlogen is, számos ország jelentkezett már be hogy oké, de hadd legyünk mi a második, elvégre az ezüst is szépen csillog, persze nem olyan szépen mint a hamis gyémánt.
Jelentkezhetnénk mi is, elvégre a mi miniszterelnökünk nyelve előbb volt a trumpli alfelében mint bárki másé a kontinensen, nálunk nics ilyen menő pónifarm mint a hollandoknál, de viszont tényleg a mi nyelvünkben vannak a legjobb szavak és a többi nyelvek tévednek, beleértve a hollandot is.
Valmint nekünk van a legmenőbb londoni parlamentünk Anglián kívül, mi félünk a legjobbaan azoktól akik nem is akarak ide bevándorolni és nálunk van a világ legrövidebb bicikliútja:

kerekagy.blog.hu

Valamint az érzéketlen románokkal meg szlovákokkal szemben nekünk még fáj Trianon (bár  a trumpli szerint az valami sütemény a puhapöcsű európaiaknak), úgyhogy a „Make Hungary great again!“ jelszóra nálunk árpádsávos tömegek indulnának meg a Zöld Sasok Borbár és Pénteken Ketrecharc nevű vendéglátóipari egységbe, hogy ott hősies hazafisággal igyák le magukat a trupli elnökúr egészségére Igaz Icsí Kisörrel, amibe már a pónifarmos hollandok sem köthetnek bele, akkor sem ha ők óceánt építettek maguk és Mehikó közé.
(Egyébként az Igazi Szittya Fos nevű népben-nemzetben gondolkodó nutella kakaókrém fejlesztése a tervek szerint halad. Már vettem kakóport, csak még tüsszögök tőle és egyáltalán nem kenhető...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése