2023. január 3., kedd

Transzbűnháború

Majd' mindenhol nagyot ment a hír, hogy Ámerikában (asszemmisszi szipiben) most először végezhetnek ki egy transzneműt. De könyörgöm, ebben mi a hír? Ott még egypár államban van halálbüntetés, minek következtében úgy húsz-huszonöt év halálsor után kivégeznek embereket. Lehet hogy nemrég végeztek ki először valakit, aki félig eszkimó, félig sziú indián volt, de csak néha hordott a bakancsa alatt női fehérneműt, szóval az nem volt különösebb hír. De ha transznemű, akkor rögtön az, nyilván a rohamosan terjedő transzneműbűnözés okán, amitől oly látványosan retteg az itthoni, felcsútista söpredék.

Pedig ennek mondjuk egy gyilkossági ügy szempontjából semmi, de az égvilágon semmi jelentősége. Nincs ilyen- vagy olyanbűnözés, csak bűnözés van, mert ha lenne mondjuk a hazai nácik által időnként felemlegetett cigánybűnözés, akkor lenne magyarbűnözés, vidékibűnözés vagy cipőfelsőrészkészítő-bűnözés is, bár ez utóbbi nyilván társadalmi léptékben elhanyagolható.

Annak persze lehet értelem, hogy milyen társadalmi helyzetek ágyaznak meg annak, hogy valaki bűnöző legyen, például a nyomor és a kilátástalanság, a gengszerfilmek vezérlete szocializáció, vagy a politikai hatalom könnyeben teszi bűnözővé az embert, mint a buddhista szerzetesség. Hogy aztán valaki ellop egy fél disznót az ólból (az egészet nem bírja eltolni biciklin), vagy ellop egy fél gazdasági ágazatot, és két megyét (bocs, vármegyét), az már csak a gallér színét határozza meg, azaz hogy fehér-e az a gallérosbűnözés. De etnicizálni, vagy bármilyen egyéb kissebséggel azonosítani súlyos szellemi leárnyékoltságra vall.

Egyébként is tart a harmadik világháború, amely nemsokára kitör, szóval nekem aztán mindegy, az emberi butaságot legtöbbször csak az emberi rosszindulat múlja felül, ami baj, mert ha valaki okos és gonosz, a az legszarabb kombináció. Akkor már legyen hozzá inkább ostoba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése