2023. december 26., kedd

A vég kezdetének vége, vagy mi van?

Piszkos Fred már megen kavarja, vagy nem kavarja? Az se biztos, kicsoda ő, de vagy az origónál dolgozik, vagy valami orosz propaganda-oldalnál, már ha van köztük különbség. Most az van, hogy mindjárt itt a vég. Mer' a oroszok elsöprő támadásra készülnek, valamikor a nyáron, valószínűleg ki sem szivárogtatott, inkább kitalált hírek szerint

Na most az van, hogy lassan két éve megy ez a gyilkolászás, megmerevedett frontvonalakkal, de a kormányhitű propaganda szerint folyton itt a vég. Először az volt, hogy a ruszkik majd három nap alatt Kijevig, aztán jöhet egy putyinista bábkormány, de a világpolitika láthatóan bonyolultabb ennél. A nyugati hatalmak nyilván nem akarták ezt a forgatókönyvet, és még mindin inkább nem akarják, mint igen, bár a három nap harminc hónap lehet, ha már..

És mi ez, hogy mindjárt itt a vég? Egynyári offenzíva miatt már decemberben mindjárt. Vagy minimum fél év az már smafu? A kormányhitű sajtóipari munkások már nevetségesnek is szánalmasok, és komolyan nem írnának valami fantasyt, kémregényt vagy egy cselekményes pornófilm forgatókönyvét inkább. Hátha ezek mennének, pláne az utóbbi.

A győzelem fegyvere? (sadanduseless.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése