2015. szeptember 3., csütörtök

Felejtős

Húha, asszem elfelejtettem, hogy hónap eleje van, és kellett volna valami kulturális cikket küldeni a kiadónak. Vagy nem kellett volna, tudja a fene, de legalább nem reklamáltak. Hétvégén talán írok valamit, sőt biztos, elvégre nem szedek fogalmazásgátlót.

Mert rá kell jönnöm, ahogy öregszem, kifejezetten rosszul viselem a határidőket, mindig egyszerre szakad rám, hogy át kell utalni pénzt, fel kell adni szerződést, vissza kell vinni valami könyvtári könyvet, holnap lejár a buszbérletem, és úristen, mikor is kell megetetni a teknőst??? A nagy előre gondolkodóból utolsó pillanatos pánikreakciós lettem, mint mikor valaki a szülőszobában döbben rá, hogy egek, ő terhes. (És persze utólag érti, mi volt az a sok reggeli rosszullét meg, meg hogy nem a kovászos uborkától hízott el...)

Terhes még nem voltam, úgy tervezem nem is leszek, de én is két nappal a határidő után szoktam rádöbbenni, hogy mi is volt az a meghatározatlan rossz érzés az előző héten, hogy valamit elfelejtek. Pedig akkor még eszembe juthatna, de valahogy biztos vagyok benne, hogy még ráér az épp nem tudom micsoda.

Holnap pl. buszbérletet kell vennem, szombaton könyvtár, és fel kell vennem pénzt is, hogy jövő héten intézhessük a londoni hotelszámlát. Ez rajtam kívül nyilván senkit sem érdekel (leszámítva egy-két munkatársat, de szerintem ők csak annak örülnek, hogy épp van kihez szólniuk), de néha olvasom magam, szóval ez esetben amolyan emlékeztetőnek is használom a blogom, ami azért - valljuk be - a webkettő igencsak legalja. De legalább nem posztolok cuki macskás videókat a fészbukra és nem nézem a történelmi egyházakat nagy kereskedelmi tévéket (csak a kicsiket, de az bocsánatos bűn), plusz ebben a posztban nem is írtam semmi trágárságot, nyilván ezt is elfelejtettem. Eddig legalábbis, bazmeg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése