2015. szeptember 2., szerda

Karitász

A magyarok nincsenek hozzászokva az idegen vallásokhoz (mondta valamelyik államtitkár a százból, mindegy is melyik droid volt). A magyarok ellenben hozzá vannak szokva a szögesdróthoz (a Műszaki Határzár Helyettes Államtitkárság legújabb rezsiharcos eszközéhez), meg a rendőri zaklatáshoz. És szeretik látni, hogy ez alkalommal nem ők állnak a lófasz rosszabbik végén, hanem keresztényi szeretettel uszulnak a menekültek ellen, akik ugye genetikailag és bőrszinügyileg is fertőzőek, mint azt Hóbagoly Elvtárs oly precízen náci módon kifejtette.

Talán a hvg-n volt egy publicisztika, ahol a szerző nagyon röviden kifejtette, mi pártunk és kormányunk lényege. Az ugyanis, hogy "Ez a kormány káoszt generál, hogy ő legyen a rendteremtő, de ahhoz meg nem ért.“ Olimpiát persze rendeznének, pedig az kicsit nagyobb dolog, mint a Keleti pályaudvar.

De ami talán igazán gyomorforgató ebben a részvétlen, gyűlölködő közegben, az az, hogy pl. az állam gyakorlatilag kivonul onnan, ahol elemi kötelessége lenne segíteni. Önkéntes orvosok és ápolók segítik a menekülteket, a kormány meg csak arról károg ezek az illegális bevándorlók (sic!) betegségeket terjesztenek talán biztosan, legalábbis gyanús hogy tuti.

És egy igazán szerény kérdés: hol a jó büdös francba vannak ilyenkor az ún. "történelmi" egyházak, meg az ő segélyszervezeteik? Nyilván ők sincsenek hozzászokva az idegen vallásokhoz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése