2015. szeptember 17., csütörtök

Híradó

Az állami tévé orosz nyelvű napi híradót indít. Pont akkor, amikor az ember már-már arra gondolna, a fideszekádéenpé már elég mélyre mászott Putyin elvtárs/cárevics ánuszába. De nem, mindig lehet mélyebbre. Mert valljuk be őszintén, ez lesz az a híradó, aminek nem lesz kimutatható nézettsége. Egy eleve alacsony nézettségű állami csatornán megy majd, valamikor éjjel, ettől önmagában nullához konvergálna a nézettség, de hány orosz anyanyelvű vagy oroszul jól tudó ember él ebben az országban? Nyilván nem sok, és ha hasonló arányokban választják az állami párttévét, éjjel, mint a teljes populáció (és miért választanák más arányban, attól, hogy valaki tud oroszul, még nincs két feje), akkor ez lesz a világ legdrágább híradója. Már ha az egy nézőre jutó költségeket nézzük, hisz három emberért rántják be az egész infrastruktúrát.

De legalább az egyik műsorvezető (bizonyos Aljona) melleit már láthatta ország-világ, valami „celebakarok lenni léccilécci"-típusú műsorban, tehát ezért már kár lesz nézni, akkor is ha egy éjfél környéki műsorsávban bármi elképzelhető.

Egyébként ha idegen nyelvű híradót akarnak adni (a már létező angol verzió mellett), választhattak volna valami elterjedtebbet is, mondjuk németet, de az igazi nagy durranást egy beás és/vagy lovári híradó jelentette volna. Rögtön lehetett volna mutogatni a minket nem eléggé tisztelő Brüsszelnek, lám nálunk nincs is kirekesztés... (Ez a Brüsszel egyébként nem is egy város, ez csak átverés, igazából Herr Joachim Brüsszelről van szó, aki a Háttérhatalom Világkormányának Európai Helytartója, valamint északi rítus szerinti szabadkőműves főpáholymester és a Ku-Klux-Klán helyi tagozatának birodalmi varázslója. Valójában még senki sem látta, női lapokon és zöldpárti képviselőkön keresztül küldi parancsait a Háttérhatalom alvó ügynökeinek, álmukban naná, hogy azok Továris Putyin hatalmára törjenek.) De  mi hősiesen ellenállunk az európai nyomásnak, rendes félázsiai népként hódolatunkat ajánljuk a cárevicsnek, ha ehhez műsoridő kell, meg Aljona mellei, akkor az is meglesz. Mert csak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése