2023. január 13., péntek

Elveszíti jellegét

Péntek tizenharmadika van, ami annak az emléknapja, hogy már majdnem két hételtelt a hónapból, ami pont péntekre esik. Jobbára az egész hónap, kivéve mikor nem. Ma geopolitikailag jelentős események történtek (és hol van még az este!), például meghalt Elvi (a Prézli) egyszem lánya, a felcsúti meg megint basztatta kissé az EU-t a szokásos reggeli rádiós igehirdetésében. Jó, hát állítólag valahol van háború van, de  király beszéde meg a királylány halála azért mégiscsak fontosabb, háború már van egy ideje, még el is tart egy darabig, ott egy péntek tizenharmadika nem számít jeles napnak, csak szarnak, mint az összes többi.

de az tényleg durva, ahogy az örökös minielnök a saját aljasságából farag erényt a hívei előtt, miszerint Brüsszel már megint valami ritka nagy szemétségre készül. Tényleg, soha nem Unió vagy EU, csak Brüsszel, így legalább a megfogalmazásból már tudható, hogy Ártunk és Ormányunk valamely tagja épp valami ordas nagy demagógiát készül elővezetni, a "Minket Mindig Báncsanak"-paradigma jegyében.

Most épp az van, hogy a eus brüsszel felfüggesztené az Erasmus-programra szánt pénzeket, mire a karmelita döbrögi benyögi, de nem hagyjuk magunkat, akkor majd fizet a magyar állam. Ha nem ült volna biztos toporzékolt volna egy kicsit, ha már a második dackorszakát éli. pedig csak nem kellett volna magánalapítványokba kiszervezni egyetemeket, aztán beültetni a kuratóriumokba fideszes minisztereket. Mert ugye egyetemi autonómia.

Nekik persze igenis ezt kellett tenniük, mert alapítványi kuratóriumok alá került vagyon onnantól elveszti közpénz jellegét. De most épp neki áll feljebb,  a felcsúti talán az utóbbi hónapok legirritálóbb interjúját performálta ma, amikor kifejtette, hogy ez a Brüsszel ez már annyira gonosz, hogy bár az ő (nyilván hősies) szabadságharcával van baja, a gyerekeinken áll bosszút.  A gyerekeinken. Bosszút!

Oké hogy fazonnak már rég elmenetk otthonról, politika helyett nettó hatalomtechnikát művel, de ilyen szövegeket csak egészen gusztustalan diktátorok szoktak előadni. Lisa Marie Presley meg erre meghal. Véletlen?

p.s. Tényleg, hogy hívnák a fideszes vezetők énekegyüttesét? Diktátorok. Bocs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése