2015. augusztus 8., szombat

Kerítők

Azt írja az újság, hogy épül-szépül a drótkerítés a déli határon, és kész is lesz, pont augusztus végére, ahogy azt felcsúti ex cathedra kinyilatkoztatta. Na ja, nem neki kell építenie a kánikulában, ő csak böffentett egyet arról, hogy kisnyuszi alakú lelkét nagyon megnyugtatná, ha rohadt gyorsan kerítenének a fiúk ott délen, aztán Posványoson már megfellebbezhetetlen kijelentést tesz az ügyben.

Így aztán a kerítés épül, igaz nem pont az, amit akartak, kicsit sárga, kicsit savanyú, de legalább a miént. Rajtunk röhöghet majd mindenki. Arról van ugyanis szó, hogy a három méteres kerítés (szögesdrót van az ő tetején) helyett konkrétan csak a szögesdrót tekercseket húzzák ki a földön(!), atlétikusabb menekültek jól időzített nekifutással akár át is ugorhatják. Hát ez van, ennyire tellett, a hirtelen felböffentett határidőbe csak ez fér bele. A hivatalos magyarázat persze az, hogy ez még nem az igazi kerítés, az csak november végére lesz kész, ez amolyan előkerítés, sőt, a kerítést védő kerítés. Hisz az igazi kerítés, a tényleges, a komoly az nagyon drága ám, nem lehet csak úgy őrizetlenül hagyni, mert köztudott, hogy a menekültek közt sok a bűnöző, biztos ellopnák.

E logika mentén én javasolnék egy kerítésvédő kerítést védő kerítést is. Ez lehetne például a szögesdrót előtt egy dupla sor, sűrűn ültetett árvácska, tudomásom szerint az a zoroaszter vallásúak számára szent növény, ezért nem léphetnek rá, a többiek meg csak simán rendesek, illetve van szépérzékük. Aljas bűnözők amúgy, de az árvácskákat nem taposnák le, elvégre vannak határok az ember életében.

Persze az is lehet, hogy szó sincs kettős védelemről, egyszerűen csak olyat szólt a főnök, hogy augusztus végére kész lesz, és akkor kész lesz, akkor is ha agán gyerekek potyognak délről. Hisz a fideszben és kormányban (igazából mindkettő egy emberből áll, ezek a szervezetek csak az ő kivetülései) már régóta honos a Don Corleone Módszer, a stratégiai menedzsment és a humánpolitikai fejlesztés szintjén egyaránt, így egy rogánantali értelemben vett szíjjártópéter vigyázzba vágja magát a főnök szavát hallva, már ha nem akar másnap reggel lófejet találni az ágyában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése