2014. május 9., péntek

Én sem voltam szkinhed!

Illetve egyszer igen, pontosabban majdnem, vagyis az történt, hogy az új hajnyírót rosszul állítottam be, így sikerült nullásgép funkcióba helyezni. És persze bevállalós módon középen kezdtem a nyírást, és onnantól már muszáj volt végigcsinálni.

Viszont a jobbikos seggfejekkel, meg az egyéb náci szennyedékkel ellentétben sosem fordult meg a fejemben, hogy az erőszakkultuszos, fasisztoid, rasszista hülyeségeket egy pillanatig is komolyan vegyem, szocializációm, lelki alkatom és jó karmám miatt mindig is ilyen liberális-féle voltam. (Úgyhogy én a náci söpredéket sem tiltanám be, náculjanak nyugodtan, otthon egymás között, ha nekik erre áll fel, magukat teszik csak röhejessé. Persze ha vonulgatnak, meg közben karlengetve üvölgenek, az nekem nem esik jól, de még az is mehet, ha közben nem azt üvölgik, hogy valakiket fel kellene húzni  lámpavasra, vagy lelökni a földre durván, mert csak. Az már nem mehet, akkor vigye el őket a yard, jó messzire.)

Plusz azt hiszem, nácinak lenni, meg náci mód viselkedni jó adag műveletlenséget is feltételez, kultúrember nem lesz szkinhed, dzsihádista, városi gerilla, de még fideszes harci nyugdíjas sem. Vagy esetleg lesz, de csak fiatalon, aztán továbbtanul, és/vagy kinövi. Aki ma bárhol a nyugati világban (mert azért Afrika törzsi területeire például nem vonatkoztatnám) náci, vagy mondjuk anarcho-kommunista, az semmit sem ért a jelen társadalmaiból. Elzúgtak ugyanis forradalmaink.
Vagyis a radikalizmus leginkább csak tehetetlenségből fakad, pontosabban abból, hogy legtöbbünknek gőze sincs, mit is tehetnénk, ha valami nem tetszik a körülöttünk lévő világban.  Mari néninek mondjuk nem tetszik, hogy kora reggel zörög a kukásautó az ablaka alatt, ezért ordibál Irénke nénivel a másodikról, hogy a macskájának  a muskátlijaira hullik a szőre. Meg szidja a Gyurcsányit (vagy ki is most a főtitkár) meg a tanácselnököt (arról elve nem tudja ki lehet), esetleg betelefonál a lánchídrádjóba', hogy a komenisták nem hagyják őtet aludni. Az unokája meg narancssárgára festi a haját, halálfejes láthatósági mellényt húz, és a haverjaival a munkából hazafelé tartó kukásokat inzultál biciklilánccal. Ahelyett, hogy kitalálnák, mi lehetne tenni az ügyben.

Amivel azt akarom mondani, hogy a szkinhedekkel és hasonszőrűekkel az igazi baj az, hogy beszűkült ostoba bunkók. Minden más csak ennek következménye, az is, hogy elfogadhatatlan dolgokat tesznek, és az is, hogy elfogadhatatlan, ha parlamenti alelnökök lesznek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése