2014. május 2., péntek

Úr ír - Topgír

Ma futottam bele a Top Gear Live című izé, na jó, sóműsor, amit Sport László Papparénában rendeznek majd egyszer. Illetve kétszer, de csak egyetlen napig, mint vándorcirkusz a kisvárosi piactéren, ami jogosnak tűnik, tekintettel az eredeti műsor világszerte elszenvedett ismertségére és a hazai piac korlátottságára. Mert hát nem hiszem, hogy milliós Top Gear rajongótábor flangálna fel s alá kies hazánkban,  a jó helyekre meg több mint harmincezer egy jegy, szóval a kettő együtt legalább is nem tesz indokolttá több előadást.

Vagy mit is, mert nehéz ezt az egészet színpadon elképzelni, habár ugye egy tévéműsorról van szó. De annak a lényegét meg a kisfilmek adják, amit csak összekötnek a jópofáskodó műsorvezetők, igaz, élő közönség részvételével, de ilyen stadionméretekben, azért elég valószínűtlen a cucc. Mert itt a szokásos műsoridő legalább dupláját kellene kitölteni viccelődéssel meg autók színpadon való mutogatásával, esetleg lehet valami autós rodeót belevinni, de ahhoz meg minek Clarksonék?

De ha már nem keresnek eleget a BBC-nél, és kell ilyen hakni is, lehetne még fejleszteni rajta. Legyen mondjuk Top Gear On Ice, ötméteres korcsolyázó Richard Hammond bábuval, jégmotorozással, háttérben egy szimfonikus zenekar játszaná a főcímzenét: Meg lennének benne korcsolyázó dínók, hogy dúsítsák a programok. Aztán jöhetne a Stig - The Musical a West Enden, a zenét szerezné James és Brian May.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése