2014. május 12., hétfő

Waffel SS

„Az illegális másolás rossz karmát okoz!”
(Felirat egy Mayapurból származó krisnás cd-n.)

Kedvenc legborzasztóbb rádióműsoromban ma kiemelt téma volt az Ejróvízijónak az ő dalversenyét megnyerő osztrák transzvesztita. Kiakadt rajta a sok népnemzeti belvárosi alsóközéposztálybeli úri keresztény nyugdíjas, bár  legalább ketten elismerték, hogy a palinak jó hangja van,  látni meg nem látták vasalás közben, csak később csodálkoztak, helyesebben szörnyülködtek rá.

De a legjobb az a fazon volt, aki sehogy sem bírta eltalálni a jeles előadó művésznevét, a helyes megoldáshoz akkor járt a legközelebb, amikor így nevezte: Palacsinta Raus. Vagyis Palancsita Kifelé! Tisztára mint valami gasztromilitáris mozgalom neve, mely kérlelhetetlen keresztes hadjáratot hirdet a  serpenyőben sül tésztafélék ellen, szoros szövetségben a brit Pancakes Go Home! múvmenttel, melynek tagjai a yorkshire-pudingot védelmezik utolsó leheletükig a beszivárgó lángosokkal szemben.
Úgy tudom az egészet elképzelni, ahogy mégy gyerekkoromban láttam egy filmben (a címe nyilván nem jut eszembe), ahol egy pasi átveszi a hatalmat a városban, virtigli náci rohamosztaggá fejlesztve a kis vegetáriánus egyesületet. A végén már csak az éj leple alatt mernek kenőmájast csempészni konspiratíve a dílerek, mert akit elkap a Karalábé-Gestapó, azt „mocskos húsevő!” felkiáltással verik agyon a nyílt utcán.

Vagyis a Palacsinta Raus! tagjai und támogatói nyilván valódi botránynak tartják, hogy mindenki mindenfélét sütögethet serpenyőben csak úgy, bele a világba mintegy, ez kérem nem mehet így tovább, ez kérem anarchia kérem! Rendes magyar/német/osztrák/maláj csak kemencében süt, hisz a Bibliában is írva vagyon „És ne süssél te az tűznek fölötte, mert nem kedves az én szememnek,  hanem süssél sárból tapasztott kis kunyhókban, elrejtve az tűznek égető paráznaságát. És ne használj te olajat az oltáron kívül, mert az csak az egy igaz Istené, ki lekvárral kedvelé vala!”  (Szent Ramzai harmadik levele a Trüffelbeliekhez 1.5.6/5.7)

Persze a derék antipalacsint mozgalmárok nem értik, hogy vezérük miért néz ki ilyen hülyén, de nyilván betudják annak, hogy gyerekkorában  minden másnap megverte az anyja egy piroggal, innen a fixációi, de a hangja legalább jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése