2021. december 15., szerda

A Család az első!

Politikusok, maffiózók, és e két halmaz metszetének tagjai számára biztosan. A magyar helyesírás szabályai szerint kis betűvel írt család persze lehet fontos bárkinek, akinek van olyanja, de a nagybetűs Család, azért jól láthatóan az előbb említett fókuszcsoportoknak.

A 444 cikke szerint legutóbb pl. a kilencedik kerületben indult el a fidesz és az ellenzék ellen valami Lokálpatrióták egyesület, amiben benne volt az index mostani főszerkesztője (vagy a fidesz főszerkesztője, és az index színeiben indult, olyan bizonytalan ez az egész...), Hunvald György a minimum szalonképtelen ex-szoci polgárjenő, aki annyira ferencvárosi lokálpatrióta, hogy az Erzsébetvárosban volt legendásan korrupt vezető.

Most meg (na jó nem most, bő két éve, csak a sajtó most dobta fel a sztorit) nem is egyedül hajtott a listás kompenzációs mandátumra, hanem rögtön hozta a két fiát is, elvégre ő Hun vald, Hun nem vald, az a tuti ha családilag biztosítják, hogy lehessenek ők is kiskakasok egy közepes szemétdombon.

Az országos politika ma a völnerekről szól (aki nem egyszerűen egy személy, hanem  képmutató geciség lexikonba illő alapesete), a Pegazus-ügy titkosszolgálati bűzéről, meg Kövér parlamenti házmester aggasztó elmeállapotáról, de hát helyi szinten sem jobb a helyzet. Nálunk, avagy mifelénk, már egy-egy falusi polgármester is helyi döbröginek képzelheti magát, aki legfeljebb a helyi, avagy tájjelegű kormánypárti képviselőnek áll vigyázzba, mert azért elvár ő is egy méltányos százalékot a kenőpénzekből.

Innen nézve logikus, hogy a Család is képbe kerül, elvégre az ember a fiaiban sem mindig bízik meg feltétel nélkül, de mégis sokkal nagyobb eséllyel, mint mondjuk egy Emrihárd-alakú nettó bűnözőben. Oké, azokkal is üzletel, ha úgy alakulnak a számok, de mégis csak jobb az alkotmányos költségek minél nagyobb hányadát rokonságon belül tartani, valamint egy Kajmán-szigeteki bankszámlán.
Elvégre a kereszténység-alapú családbarátságot öblögető kormányhitűeknek is adni kell valamit, ha csak szimbolikusan is...

444.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése