2017. január 18., szerda

Hétheted

Je suis civil szervezet - mondanám ha tudnék franciául vagy ha simán csak modoros lennék anélkül, hogy tudnék franciául. Nem tudok persze, nem is mondok ilyet.
Pedig mondhatnék, elvégre tényleg ciil szervezet vagyok. Ebből  szervezet az egyszerűbb, könnyen belátható hogy van vesém, májam, gyomrom és egy csomó egyéb szervem, melyből hagyományosan pörköltöt főz  magyar, mozgok, beszélek, szén-dioxidot lélegzek ki, jövöra majd fotoszintetizálok is, ha meglesz hozzá a diplomám.
A civilség sem bonyolult persze, naná hogy civil vagyok, elvégre nem vagyok katona, tűzoltó vagy vadakat terekő juhász, sőt színész sem (mert valamiért mindig ilyeeneket mondanak közepesen ismert színészek, hogy nem, a párom nem szakmabeli, ő civil), egyszóval civil szervezet vagyyok, a háttérhatalom szolgálatában álló hím organizmus, így aztán engem is támad a kormány, személyemben mintegy, nyilván ezért vagyok náthás is.

Elítélem a rezsicsökkentést (most pláne, piaci alapon olcsóbb lenne az energia a hatóságilag megszabott árnál), nekem nem fáj Trianon, minden hónapban várom a csekket Sorostól (csak nem jön, ha meg igen, akkor nekem kellene fizetni) és titokban Hitler-bajuszt rajzolok a fideszkádéenpés plakátokra, kivéve ha nő van rajta, akkor dalísat. Alávaló egy szemétláda vagyok, na.
Ehhez képest igen meglepődtem, mikor ma értesültem róla, hogy megszűnik a heti hetes. Mert hát gondolta a fene, hogy eddig bírta, ez az a műsor ami már tíz éve is szánalmas volt, de most hogy megszűnik, belenéztem egy-két közelmúltbeli adásba, és határozottan állítom, hogy szánalmasból borzalmasba ment át, eljutott a hajdúsztívi mélységekbe, szó szerint, hisz a róla elnevezett hajdúsztív is benne ripacskodott, sérelmünkre. Meg az a para-kovács aki régen olyan jókat írt, mára meg tényleg ő lett a szegény ember hajós andrása, bár már nem tudom ez utóbbit ki mondta.

Viszont nem baj hogy vége, nekem pláne nem, én úgy nyolc évvel ezelőttre tettem volna az idejét, ha fegyvert szegeznek a homlokomnak egy kvízműsorban, plusz van másik, már párszor belenztem a hírtévés hetihetesbe amit szabadfogásnak hívnak, és legalább szórakoztató. Ott ugyanis nem az van hogy fajkasháziteddi elmeséli hogyan találkozott az albán királlyal Bayeruthban (ejtsd: baajajjth) a többiek meg alszanak, amúgy mindig mindenki egyetért mindenkivel, hanem hogy a puzsér nevű felháborodásügyi népbiztos önfeledten üvöltözik egy gójmotorossal, aminek határozottan nagyobb a szórkoztató-faktora. Abból persze, hogy nem csak azonos véleményűeket ültetnek össze, lesz az egésznek valami sajátos autodfé-hangulata, de hát az ilyesfajta méciacirkuszokok helyettesítik (legalább is részben) a nyilvános kivégzéseket, és hát még mindig jobb ezt a verbális iszapbirkózást nézni, mint mondjuk egy tetszőleges politikai nagygyűlést, vagy a békemenet élő közvetítést, mely unalmában leonyid brezsnyes temetésével vetekedhet, pedig azt még bírtuk is, mert aznap nem volt tanítás...

A hetihetesről meg azt olvastam, hogy eddig pont 108 vendége volt összesen, és bár még lesz pár adás idén, szerintem itt kellene abbahagyni, a 108  legtöbb hindu szerint szent szám, és mit ilyen szerencsét hoz. Úgyhogy én mint civil szervezet és a háttérhatalom fizetetlen ügynöke ezúttal sem fogok tiltakozni, persze van az a pénz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése