2017. január 13., péntek

Hullajó: hózik

Eszembe jutott ma, hogy egyre régebben volt a karácsony, nekem meg még mindig megvan a karácsonyfa (mind a három), miközben a kuka mellett gyűlnek a kidobott fenyők. Vagy fenyvek? Mindegy, ezek itt fémből és műanyag-hulladékból lettek Kínában, úgyhogy maradhatnának bármeddig,  mert végül is karácsonyfát bámulni jó, sokkal jobb mint a porszívózás, mert szebbek mint a rezsicsökkentés és a direktmarkeing együttvéve.

Ezzel együtt úgy hánytam meg magamban, hogy még egy hétig maradhatnak, avagy jövő hét végén szétkapom őket, egyfelől mert négy héttel karácsony után ez már indokolt, másfelől meg jön a születésnapom, ami már egy másik ünnepkör, más népszokásokkal. (A legfontosabb népszokás ez ügyben egyébként a puncstorta.) Nade karácsonyfa: nyilván vannak számosan akiknél egész évben van, mert kedvelik ezt a legitim giccset, és hát én is így vagyok vele, de mégis furának érezném nyáron a obdzsektet, kell az a tizenegy hónap mikor nincs, hogy ha jön a korán sötétedés, latyakban átkozódás und a bejgli, akkor kell a hangulathoz, meg lehet várni. Apropó, ma ettem meg az utolsó két szelet bejglit, ez is jelzi a következő ünnepkör közeledtét.

Ugyanakkor ma esett, pontosabban most is esik a tél első hava (vagy hója? mindegy, amelyik zik-zik), azt meg a legjobb az ablakból bámulni a karácsonyfa mellől. Plusz van még szaloncukor is, már nem sok, de csak a hangulatért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése