2017. január 27., péntek

Túinvan (esti valóságszeletek)

Hallom, hogy a főpolgármester (igazából főpolgár, úgy mester ő mint Mekk) is benne van, hogy bontsák le a szentistván parkban Lukács György szobrát, a helyére meg tegyék Államalapító Szentistván szobrát, hátha valaki az hinné a park nevéből, hogy a szemüvegs öregember az állam alapító szentistván, hisz elég rég élt ahhoz, hogy ki tuggya, ő már Koppány Kunbéla alatt népbiztos volt, pedig az épp hogy csak a pattintott kőkor utánra esett. (Az István nevű királynak viszont tuti nem volt benne a személyiében hogy Államalapító Szent, hisz egyik sem igaz, csak az utókor szeret leborulni, hol sírjaik domborulnak, mert a bálványimádást régebben talátuk fel, mint a kereket.)

Ámde Lukács György filozófusvolt, fiatalon idealista, aztán marxista (ez határozott visszafejlődés szerintem), de azt kevesen tudják hogy később amerikába ment, és megcsinálta a Star Wars-t. Jól álcázta magát, de tényleg senkinek nem tűnt föl, hogy a George Lucas az melyik magyar név fordítása???
Szóval nem elvinni kellene  a szobrát, hanem álllítani mellé egy Yodát, meg egy R2-D2 alakú ivókutat, ők biztos nagyobb példaképek lehetnek, mint egy szentistván-szerű középkori despota. Darth Vader országalmával, ugyan már...



- o - 

Egészmás. Egy pennymarketes reklámban meg azt mondták, hogy sokat kell vásárolni („hogy teli legyen a hűtő“, meg ilyen pontgyűjtős baromság miatt is), és hozzáteszik, hogy most a nemtommilyen vécérúdért extra hűségpont jár. Vagyis vegyünk olyat, hogy azzal (is) legyen tele a hűtő... Hát nem tudom, lehet hogy le vagyok maradva a legújabb trendektől (nem vagyok elég szekszi és fenszi), de részemről nem szarok a hűtőbe, ezért nem is óhajtom azt telerakni vécérúddal, pláne mert a nem elég trendi hűtőmben kaját tartok és nem vizőblítéses. Igen tudom, ez már annyira kínosan kétezertizenhat... 
Aki menő az lájkol, hájpol, sztenadpol és a hűtőbe szarik (a tableten vág hagymát, kólával töltött bífszteket süt, tvittel az instagramon, szakállas, SZTK-szemüveges, kézműves dizájner-drogot tol és megnyúlt fejjel lögyböli a bort berúgás előtt, valamint kedvenc videojátéka a „Kiafszom az a James Joyce?“ RPG, és már eleve nem tudja, hogy a lol az egy rövidítés, ő már élőben is így röhög, a nője egy fiú csak transz és szerinte a hawaii pizza az egy étel).
A zero meg egy kólaíz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése