2017. január 20., péntek

No Limpia!

Végre lehet népszavazásra gyűjteni olimpiaügyben, ami remek bár én nem szavazhatok majd, de függetlenül az esetleges szavazás eredményétől az jó lesz, ha egyáltalán lehet szavazni. Nincs kétség, hogy ártunk és ormányunk mindent bevet majd ez esetben a saját álláspontja mellet (pénz nem számít, pláne ha a mi pénzünk), bociszeműre ternírozott sportolók ábrándoznak majd minden felületeten a hazai pálya felemelőségéről (a hazai pályán gyorsabban futnak, fényesebb és selymesebb lesz tőle a szőrük), az ellenzőkről pedig pillanatok alatt kimutatják, hogy a nemzetközi szabadkőmüves összeesküvés ügynökei, akik még a sportot is gyűlölik, mert az iskolban egyszer hanyatt estek a távolugráskor és egyedül nekik lett mínusz harminc centi az ereményük.

Pedig a propaganda ez esetben tényleg felesleges, az olimpiának ugyanis nincs semmi értelme. Nem csak annak hogy mi rendezzük meg (annak pláne nem, a magyar lopási faktor ismeretében főleg a mészárosésmészáros káefté járna jól vele meg a pancsó aréna akadémia, már ha ez két különböző), hanem általában sincs értelme az egésznek.

Vannak a kitenyésztett ún. „élsportolók“ akik abból élnek hogy gyorsan futnak vagy messze, vagy dolgokat dobálnak, esetleg lövöldöznek, és ez a tevékenység alapesetben rajtuk és családjukon kívül a kutyát sem érdekli, nagyjából négyévente kíváncsi rájuk a közönség, de akkor is csak azért, hogy lehessen egy jót őrjöngeni szigorúan nemzeti alapon. Éremtáblázat, előzzük a románokat, hurrá. De ettől még a lakosság nagy része nem kezd el futni gyorsan vagy messze, dolgokat csak veszekedés alkalmával dobál, lövöldözni meg szsrencsére szintén nem szokott, de az ún. „élsportból“ azért páran megélnek, közpénzből naná.

Mert van az a sport ami látványosság, és ekként eladható, azt lehet professzionálisan csinálni, amire meg nincs közönségkereslet, azt mindenki csinálja hobbiból, és se kérek állami támogatást a bélyeggyűjteményemhez meg nem töltöm a fél életem filatéliai edzőtáborokban, igaz nem is akarok ebből megélni.
Vagyis legyen profi sport ott, ahol ezt a közönség megfizeti, meg legyen tömegsport mindenkinek elérhetően közpénzből, de ne keverjék a szezont a fazonnal. Ne hazudják hogy az olimpián a részvétel a fontos, mikor mindenki az aranyért doppingol, meg hogy a nemzetek nagy összejövetele, mikor mindenki a törzsi totemeit hordozza körbe, meg hog az egész valami szép és éteri dolog, miközben a világ legkorruptabb szervezete rendezi meg, multicégek szponzorpénzeivel, és annyiért adja el a közvetítési jogokat, hogy abból több holdraszállás is kijönne.

gigaom.com

Szóval az olimpia egy nagy negédes hazugság, legitimálja az amúgy felesleges élsportot, ráadásul a rendezőknek sem ige éri meg, nem csoda hogy Boston vagy Hamburg (miként Róma) végül is sikítva menekült ki a pályázatból. Nekünk is ezt kellene tenni, mert ha másnak nem éri meg, nekünk biztos nem, hisz eleve négyszeres áron menne minden (lásd úszó vb - ott kábé a négyszeresénél tart a költésgvetés az tervekhez képest), aminek a felét ellponák, és bár egy Kongó-vasút építésnél nem lehet elleget lopni (írta volt Rejtő), de szerintem meg de. 
Lőrinc barát és a felcsúti haverja már így is elég zsírosra hízott, ha ez máshol sok év börtönt ér, nálunk ne érjen már olimpiát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése