2017. április 11., kedd

No komment

Igazán remek dolog az online magyarhirlapot olvasgatni, a hírek persze érdektelenek, a vééleménycikkek kiszmíthatóak, de a kommentek minden pénzt megérnek, már ha az ember szeret röhögni a kormánypárti bullshiten, ez az igazi trash-realití nem a való világ, pontosabban ez a való világ kezit csókolom. Persze minden felületeten tenyésznek az agyatlan kommentelők röhejes beszólásai (a legjobb volt mikor egy lázadásra buzdító neonáci megjegyezte, hogy a hatalomátvételt mégsem holnap kéne tartani, mert holnapután dolgozat lesz falazásból a szakmunkásképzőben, így személy szerint nem érne rá átvenni a helyi hatalmat), de nálam a magyarhirlap most a numero uno.
Itt ugyanis valamiért azt gondolják magukról a legbutább tuskók is, hogy az ő véleményük (ami nem az övék persze, csak saját híján magukévá tették, előemészett változatban) az igenis számít, pedig kábé annyit mint légyszar az 1936-os naptáron, de mégiscsak remek dolog nagyjából  kurvaanyázás nélkül butának lenni, igazán érdekelne mit isznak hozzá, nem kérek belőle, csak a jegyzőkönyv kedvéért.

"Harc folyik a léelkekért. Vigyázzunk a lelkünkre! Ne engedjük át a Sátánnak! Isten, haza, család. Ami ezen kívül, ez ellen van, az az ördögtől való."

"De a dolog nem ilyen romantikus, inkább egy Alien anyakirálynőre hajaz, aki a CEU-n ontja borzalmas tojásait mindenki mellkasába és agyába."

"És ugyanakkor szabadságot féltve nem tüntetnek az ellen, ami ellen soha nem szavazhatnak, vagyis a Soros világfelforgató uralma ellen. Helyes, hogy a köztársasági elnök úr az aláírta. Köszönjük."

"No és ez az "egyedi engedélyezés" és a "kiválasztottságtudatuk" OLYAN RTASSZISTA TEVÉKENYSÉG AMELYET MÉG TÁPLÁLJÁK ÉS SEGÍTIK IS PL AZ EU "BÜROKRATÁI"... Ezért felejtős ez az Európai Unió! Egyetlen tevékenysége sincs ami megfelelne az "alapító atyák alapító okiratának"!!!!!!!NO ÉS ERRE MÉG BÜSZKÉK IS, HOGY ENNYIRE KÉTSZÍNŰEK, ÉS ENNYIRE -A KÉTSZÍNŰSÉG MIATT...- ILYEN ERŐSZAKOSAN RASSZISTÁK!"

És csak sorjáznak az ilyen komoly, megalapozott gondolatok, az érvelést jellemzően hasonlatok helettesítik, jobb esetben metaforák, de valakinek ez nem megy (mert a metaforákról csak annyit tud hogy azok görög vázák, amiket búvárkodás útján lehet régészelni az elsüllyedt hajókból) akkor még mindig ott a CapsLock, amivel aztán remekül lehet írásban kiabálni.
Viszont az ideológiailag képzetlen ám érzelmileg orbán-hívő önkéntes mozgalmárok (akik persze lehetnek majd hivatásos forradalmárok, hisz hazánk államformája per pillanat úgyis a permanens illiberális forradalom, avagy wannabe diktatúra) eléggé hasonló modellek szerint működnek: van háborús pszichózis (hiszen harc folyik a lelkekért ugyebár), démonizálás (a Sátánnal harcolunk, bár ha lenne Sátán szerintem durva nagyképűség lenne), a sötét erőkkel szembeszálló vezetők istenítése, és az ellenük fellépők megbélyegzése, plusz egy jó adag értelmetlenség, ahol már nem az a fontos, hogy mit mondanak, csak az hogy milyen hangosan. (Lásd: a "kiválasztottság-tudat egy rasszista tevékenység, erőszakosan! Ja, én meg egy villamosbaleset kósza gondolata vagyok egy szomorkás kánikulai délután. Vagy színtelen zöld kapcarongy, aki szeretne már végre zokni.)

És ez pontosan illeszkedik pártunk és ormányunk (ártunk és kormányunk?) kommunikációjáhóz, ami már eljutott odáig, hogy a tőmondatos hazugságok jelentik a szofiszztikált megfogalmazásokat, és ha egyszerűsíteni akarnak, akkor lassan csak felüvöltenek fájdalmasan, esetleg kacagnak sátánian, esetleg  dölyfösen odabökik az ellenéki sorosista civileknek, hogy "nanemá!", némethszilárdi szniten meg hogy "lefejellek!", és ennyi elég is, hogy átvigyék az összes mondanivalójukat, amit a zembereknek nevezett társadalom orrára akarnak kötni. Aztán majd megszavazzák amit akarnak, úgyis aláírja Káder János, a nemzet vécékeféje, aki már majdnem összetett mondatokkal próbálja kmiosdatni magát és a főnöke fasiszta rezsimjét abból amitől az egész bűzlik, de persze nem megy.

A kommentelő kemény magnak viszont meg már sok is Káder elnök elvtárs szövege, abban már egyeztetve van az alany az állítmánnyal, meg majdnem fél oldal, hát nem egyszerűbb az, hogy Állícsuk meg Brüsszelt? És ami egyszerű az szép, ami szép attól épüla lélek, szóval nem nyakatekert bölcsészkedésre várnak a derék kommentharcosok, hanem szép egyszerű üzenetekre. Kit kell ma utálni, miért is (ezt nem kell túlzásba vinni - mert gazdag, mert liberális, mert külföldi, mer szegény, mert kommunista, mert belülről bomlaszt), hogyan harcol ellen/ellenük  a pártvezér és kancellár, hogyan támmogathatjuk öt? Ez utóbbira amúgy egyszerű a válasz: kommentelni, kommentelni és kommentelni - ahogy azt már Hatodik (V.I.) Lenin is megmondta, meg mozdulni a békemeneten, és persze lehet küldeni pénzt is. (Elvégre egy Monte Kukori nevű halott hadvezér szerint a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz - csekk, átutalás, PayPal.)

Mostani poszt-posztmodern (esetleg pre-poszt-poszt-posztmodern, fene se tudja már számolni a posztokat, hol tartunk épp) korunkban meg a háború az ugye kommunikáció főleg (kivéve ha bombáznak, de az a kommunikáció folytatása radikális eszközökkel), így aztán nem érvelni kell, ne dj' isten vitatkozni, hanem felszólalni, beszólni, ráolvasni, jólmegmondani, átkozódni, üvölteni, toporzékolni, kiborulni, megsértődni, bosszútesküdni, fölényeskedni, vérigsérteni, leszólni, okoskodni, fülünkbotjátsemmozdítani. Kommentelni, na.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése