2017. április 17., hétfő

Sörben az igazságtalanság

Nyilatkozott egy jót a pártvezér és kancellár az állami rádióban, a szokásos pénteki igehirdetésén túl ezúttal vasárnap is, a húsvétra való tekintettel. Hiába no, nem igazi ünnep a húsvét, ha a felcsúti nem oszhatja meg  hagymázas baromságait az ő mélyen lenézett népével, a feltámadás sem lehet az igazi, ha a főminiszter nem értelmezi a krisztusi történetet az illegális bevándorlók apokalipszisének perspektívájából. Ami persze az állami pártrádióban könnyen megy neki, hisz az ott ülő műsorvezető eleve nem kérdez (eszébe sem jut, nem is merészelne), csak alázatosan végszavazik a nemzet Döbrögijének, aki az utóbbi hónapokban tovább egyszerűsítette világképét, most nagyjából egy középső csoportos szintjén tart. Vagyis Soros und Brüsszel, ők a gonoszok (az már rég fel sem merül, hogy „Brüsszel“ mi is vagyunk, a pártvezér és kancellár gond nélkül szarik a közös asztalra, aztán felháborodik azon hogy büdös van), a kormány a jó, mert mellette áll az objektív igazság meg az erkölcsi fölény. Ellenzék nincs, aki itthon a kormány meg a vezér ellen szót emel az maga is Soros és/vagy Brüsszel, márpedig az ilyneket meg kell állítani, a nemzet meg ugye nem lehet ellenzékben, ergo az ország legnagyobb desktruktív szektája (a fideszkádéenpé korporésön hardcore szavazói) maga a nemzet, aki nincs velük az ellenük van, vagy egyszerűen nincs. Vagy ha van, majd nemsoká nem lesz.

Azon már egy ideje nincs mit csodálkozni, hogy választott vezetőink nulla valóságismerettel bírnak, túl régóta szajkózzák már az eredetileg kampányszlogennek butított ostobaságaikat ahhoz, hogy el is higgyék őket. Ha valaki(k) minimum tizenöt éve folyamatosan kampányolnak, akkor már fogalmuk sem lehet róla, milyen a normál működés, nekik harcolni kell, letámadni és visszavágni, valamint nem mellessleg gazdagodni, hisz ha ők a jók, az a helyes, hogy nekik járjon a pénz, paripa, fegyver - esetükben a szó szorosabb értelmében is.

Persze kérdés, meddig lehet elmenni az alternatív valóságban, a posztfaktuális világértelmezésben anélkül, hogy végleges szellemi károsodást szenvedjenek. A jelek szerint bármeddig, legfeljebb jön az idő előtti elhülyülés, melynek jeleit a kósalajos - rezsiszilárd -  felcsútiramszesz triptichon esetében egyértelműen észelni lehet.

Zorbán nyilván reggel azzal kel hogy Soros. Sorossal álmodott, így reggelire alig bír legyűrni három-négy Sorost, azt is csak szalonnával, majd besorosozik a munkahelyére, ahol átnézi a Soros-aktákat, majd iszik egy kávét két Sorossal. Aztán bemegy a rádióba sorosozni, ahol elmondja hogy Soros és Soros, de főképpen Soros az oka hogy most ennyire soros, hozzátéve persze, hogy azért Soros, miképp a soros Soros is Soros, de nem abban az értelemben. Sorosharapást szőrivel, adomázik népiesen Sorosról, a szemével finoman csipppantva meg hozzáfűzi, hogy nem mind Soros ami addig jár a kútra, amig másnak vermet ás,vagyis Sorossal nyugtézd a Sorost. Nem mondja hogy genetikailag, ez talán túl erős lenne, de Soros az Soros, kozmopolita Sorosból nem lesz népies szalonna, pedig nagyon Sorosan sorosozza, Sorost főleg.

Mert ő már tudja, hogy George Soros, az magyarul igazából Sörös György (csak az angol átírásnál lemaradtak a pontok, hiába no, inkább Törökországba kellett volna mennie, ott nemsokára halálra is ítélhetnék), márpedig vezérünk egyáltalán nem sörös, pálinkás ő, a többiek meg borosak, kokainosak, pénzéhesek, de sörös az nincs közöttük. Pszichopata mondjuk annál több.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése