2017. június 23., péntek

Önlelepel

Állítólag megint rájöttek hogy kicsoda Banksy, a közepesen titokzatos bristoli graffiti-művész, most (is) valami Robert a fő gyanusított, akia Tömeges Támadás nevű zenekarban van és csinál valamit (nem tudom hogy énekel vagy ukulelézik, nem hallgatok zenét, az árt a bőrnek), merthogy ő olyan zenész, nyilván több ezer másikkal együtt, aki grafitizett is korábban, sőt kiskorában jó jegye volt rajzból.


Pedig eléggé tévednek, mint ahogy azok is akik szerint Banksy az Májkel Dzsekszon, csak karriert váltott, meg hitelezőket, Banksy ugyanis én vagyok, sőt a családom is!
A dolog eléggé nyilvánvaló, nekem is B-vel kezdődik a nevem (és van benne N is meg S, meg A, pontosabban Á, de ugye a nemzetközi karrier miatt...) Plusz járok bankba is, és az egyik kedvenc helyem Londonban a BANKSIde Gallery, igazából innen a művésznév.

Ezenkívül társadalmilag igen kritikus vagyok, remek a humorérzékem és mások által tehetségesnek mondottnak tartanak. Mások. Meg tudom hol van Bristol, meg hogy az egy város, ahova akkor megyek mikor itthon azt mondom hogy kurva nagy sor volt a teszkóban, azért jöttem később, pedig akkor megyek ki alkotni. A falat már jó előre kinézem a streetview-n, és ha megvan akkor már fújhatom. Ha nem akkor is, akkor csak veszek valami babkonzervet a teszkóban, hogy mégse üres kézzel ugyebár...

És persze a szerzőségem be is tudom bizonyítani. Ha valaki küld nekem ímélben egy Banksy-művet, én szignálom az elektronikus aláírásommal, visszaküldöm, és az eredetiségével kapcsolatban máris eloszlattam minden kétséget. Hisz elektronikus aláírás az nagyon megbízható, én meg nem hazudok, azt csak a haragosaim állítják rólam, de ők meg hazudnak, ahogy minden krétai, mondta egy krétai a régi matekpéldában. Szóval senki ne merjen csalással vádolni egy engem, különben róla is alkotok valami vicceset, egyelőre csak egy közeli, mondjuk Honvéd utcai falra, mert a fapados jegyek is kissé megdrágultak. Vagy simán ráküldöm a Tömeges Támadást, az ukulelés énekessel együtt. (Nemtom mi az az ukulele, de nekem fenyegetően hangzik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése