2017. december 14., csütörtök

Dobozolás helyett

Úgy néz ki, mondjuk 99%-ig tuti, hogy januártól megint lesz munkám, végre olyan amihez a diplomáimra is szükség van. Mindenféle hülye formátumú önéletrajzokat gyártottam, meg a "motivációs levél" című, agyrohasztóan értelmetlen szöveget, de legalább sínen van a dolog és akkora fizetésem lesz, amekkora eddig még soha se nem volt egyáltalán. Még  egyetemi oktató koromban sem, igaz hogy a katedra az legfeljebb tekintélyt ad, de gazdag vagy szép nem lesz tőle senki, a hazai fizetések mellett különösen nem.

Így aztán lehet, hogy mégis lesz még értelme annak, hogy olyan sokat jártam iskolába (21 év nappali +3 levelező), pedig mostanában már kezdtem azt gondolni, hogy megállhattam volna az óvoda után rögtön. Amúgy is elég fiatalon születtem, hatéves koromra pedig már profin építettem fakockákból bármit (tornyot, várat, másik tornyot, sajtfüstölő manufaktúrát), és ma is készségszinten alszom be ebéd után. Ennyivel simán el  lehet boldogulni, ha az embernek betanított munkási pozíciót ajánlnak, ahol annyi lenne a munka hogy négy kisebb dobozt be kell rakni egy nagyobba.

De most változott a helyzet, mondhatni fordult a fakocka, nekem meg olyan egetverő közhelyeket kellett írnom magamról, hogy jó a kommunikációs készségem, meg jól kezelem a konfliktusokat és a többi közhely, amik persze igazak, csak mindig mindenki ugyanabból a húsz öntömjénező jelzőből választ random módon hatot egy önéletrajzba.
Pedig mennyivel érdekesebb lenne, ha az ember olyanokat írhatna bele, minthogy "jó vagyok az ágyban", "kanállal eszem a pörköltet", "nem hordok zoknit" vagy "kedvenc filmes műfajom a cselekményes pornó". Én mondjuk egyszer valami munkára jelentkezve beleírtam a hobbik közé, hogy "sör, pizza, hardcore bélyeggyűjtés", gondoltam a hobbi-rovatban már nem kell olyan merevnek lenni, lássák hogy van humorom. Nyilván látták is, nem is hívtak vissza, de asszem én sem akartam annyira éjszakai árufeltöltő lenni.

Szóval januártól meló, addig kreatívan pihenek, illetve fogok, amint rájövök, azt hogy kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése