2017. december 13., szerda

Isten hűtője

Mostanában valahogy sokszor kerülnek elő a médiákokban a Lapos Föld-hívők, már magyar tagozatuk is van. Ők ugye azt gondolják und hirdetik, hogy a Föld lapos, a közpe az Északi-sark, déli meg ugye nincs is, csak egy bazi nagy jégfal a korongvilág körül, hogy az óceánok le ne csorogjanak az űrbe bele. Meg hogy a bátor felfedezők se essenek le  valahova. (Hogy hova az nem teljesen tiszta, mert arra például nincs válasz, hogy mi a vihar lehet a lapos föld alatt. A Nagy Galaktikus Teknős, aki a hátán viszi az egész hóbelevancot? Vagy a Nagy Manitu pipázik arrafelé?)

civilhetes.net

A fenti ábra azért is különösen vicces mert megmutatja, hogy a laposföld határain túl, azaz a valamiféle burán (légkörön?, vagy ez egy igazi, rendes kupola?) kívül nem a nagy semmi van, nem valamiféle buddhista nirvána (az amúgy is agyonnyomná a létezésnek eme kis szigetét), hanem az univerzum egy nagy tál tejszínhab Isten hűtőjében, ezét is jegesedett el a föld széle. Egyébként ez a kupolás laposföldes elképzelés valamiféle gigantikus hógömbnek képzeli el a bolygónkat, amit időnként megráz valaki, és olyankor tél lesz.
Minden esetre nyomasztó gondolat, hogy valami óriásgyerek éjjeliszekrényén vagyunk a hógömb, akkor már mégis csak jobb az Isten hűtője-koncepció, bár ha tovább erőltetjük ezt a globális felmelegedést, akkor azt kockáztatjuk hogy megromlik a tál tejszín amiben úszunk, a Teremtő meg átkapcsol a Seregek Ura funkcióba, és kiönti a francba az egészet.

Viszont ez a modell azt is megválaszolja, hogy mi van a Lapos Föld alatt, fölött valamint körbe-körbe. Nos, alatta - a hűtő alsóbb polcán - egy műanyag dobozban fél adag pacalpörkölt van, mert az Úr ugyan mindenható, de kissé gyenge a gyomra, és nem bír egyszerre túl sokat enni belőle. Fölöttünk meg egyfelől a tejszínestál fedele van (ezért látjuk sötétnek az "űrt"), a felettünk lévő polcon meg egy fél doboz tojás, meg hátul egy elfelejtett tányér spárgakrémleves, abban is úszik amúgy egy lapos bolygó. Ott élnek a kis szürke lények, akik időnként lelátogatnak az isteni hűtő alsóbb régióiba, de ők igazából nem humanoidok, hanem értelmes penészgombák végtagokkal.

Amúgy tényleg gyarmatosítani akarnak minket, mert sejtik hogy az Úr nemsoká észreveszi a romlott leves-univerzumot, és akkor mennek a nagy mennyei lefolyóba, a repülő csészealjaikkal együtt.

Szóval ez van, a tudósok (az összes) meg évszázadok óta vagy hazudnak, vagy simán csak nagyon hülyék, de leginkább az utóbbi. Az a pár aki rájött a hűtő-univerzum valódi természetére meg simán letagadja, hülye "földgömböket" mutogat, meg műholdakról és Holdutazásról hadovál.
A delfinek persze az elejétől fogva mindent tudnak, de szarnak a fejünkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése