2017. december 8., péntek

Kufárok

Van nekem számos kedvenc zenekarom, de ha csak egyet és tényleg egyetlenegyet kellene megnevezni, akkor gondolkodás nélkül rávágnám, hogy Queen. És a Queen-nek az egyik legjobb száma a Don't stop me now, amit viszont azt hiszem most már soha többet nem leszek képes önszántamból meghallgatni.

Mert kábé másfél hónapja minden tévécsatornán, félóráként lemegy az egyik telekomos cég reklámja, amiben ráadásul nagyon bénán elgajdolják a dalt (éneklésről beszélni itt - Freddie Mercury viszonylatában - túlzás), illetve egy részét, én meg lassan már pisztollyal lőnék a tévére, mint Elvis a rosszabb napjaiban.

Mindig szörnyű látni/hallani mikor valami jó dolgot ilyen olcsón kiárusítanak (és mindegy mennyit fizetett a multi a dalért, a művet magát már a reklám által ócsosította) , nem hiszem hogy a Queen maradék tagjainak pont erre a pénzre lenne szükségük, hogy ki tudják fizetni a villanyszámlát.
Az pedig hogy karácsony előtt - hozzám hasonlóan - elég sok embernek lesz hányingere attól, ha meghallja az egyik nagy slágerüket, nem sokat dob a zenekar kissé már amúgy is megtépázott imidzsén. Gondolok itt az Adam Lambert-féle turnéra. Meg a We will rock you című musicalre, amit Londonban 10-11 év alatt (amíg ment) nem voltam hajlandó megnézni, mert egy dalokra felfűzött musical eleve értelmetlen. Ha akarom hallgatom a dalokat, nem kell hozzáizzadni valami béna történetet, még akkor sem ha az izzadság egyenesen Ben Elton hónaljából jön.

A musical ugye eleve egy emberiség elleni bűntett (de erről már értekeztem), a Queen meg mégis inkább egy rockzenekar volt. De ha a Hammer to fall is reklámzene lesz, avagy eladják annak, akkor én akár kölcsönből is veszek egy repülőjegyet, elmegyek és személyesen pofozom fel Brian Mayt meg Roger Taylort. Nem szívből, kötelességből csupán.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése