2021. december 2., csütörtök

Tsaládias tsúfság

Van abban valami pikáns, ha ez ember munkahelye úgy reklámozza magát, hogy "családias a légkör", miközben kora reggel  már kezdődik a feszült, nemsoká üvöltözésbe torkolló stíl, úgy is mint a "közeleg a karácsony, faszom kivan az egésztől" mentalitás szociális manifesztációja, vagy mije. 
Hát, végül is a családon belüli erőszak is okoz egyfajta családias hangulatot, legfeljebb ez nyolc napon túl gyógyul, de legalább igazolja a tételt, hogy nem, a stressz nem ösztönöz semmire, a mindent a francba hagyáson kívül. A menekülj innenen kívül, mert képzeld, odakint létezik egy élet nevű dolog, ami önmagában nem egy fáklyásmenet, de nem is gyászinduló, vagy fűrészelős horror, ami idebent, ahol 'A Cég' az univerzum közepe, értelme, lényege és kiteljesedésének végső célja.

Ilyen céges főkutyákat elnézve/hallgatva, néha már sajnálom őket, hogy ez életük közepe, pláne mert agresszív, mindenáron hatalmat mutatni akaró stílusukból azért leveszem, hogy dehogy boldogok a lelki szegények! Csak simán lelki szegények, ami lehet akár a kisszerűek frusztrációjának is egyik neve. Elég bibliai, és rém kifejező.
Családias hangulat, na ja....

1 megjegyzés: