2016. május 26., csütörtök

Napos oldalon áll

 Ahogy utánanéztem a számoknak, a helyi kórház nagyon komoly bővítését (a fél intézményt vadiúj, rendes épületekbe költöztették, plusz kaptak teljesen új felszerelést) 12 milliárdból hozták össze. És kérdezném csendes elkereseredtettséggel, hol van ez ahhoz a háromezer (írjuk ki nagybetűvel: HÁROMEZER) milliárd forinthoz, amit a jó esetben felesleges paksi bővítésre szórnánk el. Amire már súlyos tízmilliárdok mentek, úgy, hogy egyetlen ásónyom sem történt, de a csodásan felújított kórházban meg hiány van tiszta ágyneműből, orvosról, meg képzett ápolóról már nem is szólva. Mondom ezt úgy, hogy nagyapám ott fekszik, reménytelenül, vergődve, rossz látni.

És mikor egy kollegám ilyet kérdez, hogy „Találkoztál-e a Nagy Celluksszal?”, akkor azért elröhögöm magam végre, ugyanis nem találkoztam. Nem is igazán köszönnék egy nagy celluksznak, szerintem ezek olyan önhitt ragasztószalagok, én amúgy is szigszalag-párti lennék. Aok szerények és hatékonyak.

Részemről a politika menjen a fenébe, én mostanában az életet igyekszem túlélni (nem könnyű, de húsz euró plusz áfa áron nem küldök majd semmit), spirituális szinten pedig materilaista leszek, a gurum nem hív majd vissza, de legalább karmikusan nem, amúgy pedig a csajom, ha van, a két lábára áll. (És barackos kert a nyár...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése