2016. május 28., szombat

Reggel van, a rádióban esik

És igen, tejjel kifli, ha megyek a boltba, ez már valami fertőzés lehet, hogy kényszeresen régi Kispál-idézetekkel tűzdelek bármit, mondjuk a Kispállal tűzdelt rakott brokkolit még nem próbáltam, de legalább nincs is benne fantázia.

Most viszont politika, tegnap olyat láttam a neten, ami méltó pokorni elvtárs meg rezsi szilárd ATV-s kirohanásaihoz, a fideszes alfasz itt is menekülőre fogja, márpedig kormánypárti droidot ennyire megszégyenülve menekülni látni nettó élvezet, bearanyozza az ember napját. És az ember még azt sem bánja, hogy itt valami rosszabbik-közeli üzletember alázza porba a halászjánosi értelemben vett halászjánost, ez az a perverz pillanat, mikor a szélsőjobbos csávó is szimpatikusabb a fideszkádéenpés khm... szarkupacnál. (Na, csak leírtam.)

A fideszkádéenpés szóvivőkben mindig az a rém vicces, hogy nem tudnak beszélni, nulla a kompetenciájuk a témában, a sajtótájékoztatókról meg azt hiszik, hogy az olyan, hogy bemennek, elmondják, kimennek, kérdés meg nincs. Aztán valaki kérdez, pláne az érintett, és érzik hogy innen menekülni kell, mert különben jön a verbális autodafé, de persze a menekülés ez esetben beismerés, a közönség nagy örömére magukat alázzák porrá. (A felcsúti ezt jobban tolja, ő eleve nem válaszol kérdésekre, péntek reggelente monologizál kicsit az állami rádió humán mikrofonállványának, megválaszolva a maga által felvetett kérdéseket. Kár, hogy a valóság nevű gyanús izéhez neki másfél évtizede nincs köze.)

Van az az eset, mikor annyira központosított a pártos kommunikáció, hogy mindenki ugyanazt a három mondatot ismételgeti, és amikor ez rendszerszerű lesz, menetrendszerűen jön az elbutulás, az átlag fideszkádéenpés szóvivő először kérdésekre nem akar válaszolni, később már nem is tud, aztán elhagyja a gondolkodást, a végén meg csak úgy marad életben, ha naponta öntözik, mint szobanövényt. De a három mondat akkor is megy, a fidesz sajtóosztály (régi nevén MTI), azért rátölti a  hardverre naponta.

Engem ez igazából szórakoztat, az már  kevésbé hogy épp a hazámat basszák szét ezek a szobanövények (illetve viszik el otthonra, saját használatra), és sajnos úgy tűnik, hogy a cinikus hatalomtechnikusok mellett van az a rezsiszilárd-jellegű alfőfideszes, aki annyira döbbenetesen buta, hogy még hisz is abban a sötét ostobaságban, amit szövegel, és megsértődik, ha valaki hitében meg akarja ingatni. De hát ez van abban az országban, ahol a legnagyobb fanatikus szekta az orbán-hívőké. És szerdán volt Szent Orbán napja, aki indokolatlanul a szőlészek-borászok védőszentje, pedig jelen állás szerint a pálinkafőzőké kellene hogy legyen. Az illiberális pálinkafőzőké persze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése