2016. július 8., péntek

Házmester a Sárga Házból

kövér lászló parlamenti házmesterszerint a kvótanépszavazással Istentől adott szállásterületünket kell megvédenünk. Az arabterroristaálmenekültmigránsoktól nyilván. (Felkészül: új honfoglalók.) Most lehetnék nyelvtannáci, hogy Istentől kapott, vagy Isten áldal adott inkább a helyes, de hát istenem, a nyelvhelyesség mindig is kihívás volt a kövérdoktor-féle, zsúpfedél-bajuszú rögmagyaroknak, pláne, ha pályafutásukat a Magyar Szocialista Munkáspárt KB Társadalomtudományi Intézetében kezdték, mint mondjuk hősünk, a parlament házmestere.

Azonban az a szellemi mélység, ahová ő eljut elég egyedi, lehet hogy a Sötét Oldal vonzó, csak nem nekem, bírtam Darth Vadert, de kövérnél zavar, hogy a céltudatos gyűlölködés nélkülözi a minimális racionalitást is. Ha már gyűlöljük a világot, és nagyjából csak összeesküvés-elméleteken keresztül vagyunk képesek értelmezni, legalább legyünk logikusak. De ő lassan úgy beszél, mint Kádár János az utolsó interjújában („jelenségek kétségtelenül vannak”), három ostoba panelmondatba helyettesíti be az aktuális gyűlölnivalót, csak ez így egyszerűen nem színvonal, ez szimpla náculás.

Komolyan mondom, ha eljut a gyepű védelméig, mint Szálasi, én kitűzöm a vörös csillagot, és megalapítom a Kommunista Ellenállást, mert mint a Halló, halló! című dokumentumsorozatból is tudjuk, a kommunista ellenállók kicsit taplóbbak a ’sima’ ellenállóknál, de legalább hatékonyak. A kövér meg lassan tényleg eljut szálasiig, nem kötelességből, szívből csupán (Lenin mint fénykép szobám falán...)

Persze a szállásterület mellet sorjáznak a keresztény-nemzeti értékek, mint ha a kettő között indokolt lenne a kötőjel, szerintem a kereszténység nehezen összeköthető a nacionalista totemek körbeugrálásával, különösen ha a katolikusok a hivatkozási alap, az ő nevük eleve azt jelenti, hogy egyetemes. Szóval ha valaki még egyszer azt mondja vagy írja le, hogy keresztény-nemzeti, tessék nyugodtan körberöhögni, aki keresztény annak persze még van nemzetisége, csak nem nemzeti, pláne nem abban a politika értelemben, ahogy azt nálunk ma használja a kádárista jobboldal.

És itt van a kutya lényege elásva: csak ma, csak itt, csak nekünk van egy kádárista jobboldalunk, a felcsútiék a lényegi kádár-rendszert hozzák a nyakunkra, horthysta jelmezben. A gáz az, hogy ehhez még mindig vagy kétmillió ember tapsol. Akik persze nem Horthy, hanem Kádár népe, lassan majd fodrászhoz küldi a hosszú hajú fiúkat a rendőr, meg lesz Fülkeforradalmi Évfordulós Felvonulás, a tribünről integet Kim Dzsun Viktor, a zemberek meg megszokják.

Na pont ezekhez a „majdmegszokják” emberekhez beszél a kövér seggfej, ostobaságokat naná, ebből a szarból más nem jöhet ki. Valami bűzlik, most pont nem Dániában...

2 megjegyzés: