2016. július 27., szerda

Posvány

Ma reggel megint fájlaltam kissé a bokám, és mivel szemüveges vagyok, a nézésem meg a járásom valahogy egyformán problémás. Ráadásul éjjel fesztivált rendeztek a szúnyogok, nem is értem hogy maradhatott egy is a környéken a tegnapi trópusi vihar után, úgyhogy kell valami hatásos módszer ellenük. Gondoltam az éjszakára alacsony fokozaton bekapcsolva hagyott ventillátorra, valahogy közkeletű elképzelés, hogy a szúnyog könnyű, így majd jól elfújja, de a Tilos rádiós chaten valaki felhívta a figyelmet arra, hogy elég kényelmetlen lehet lobogó hajjal aludni.
Persze aki ilyeneket ír, az vagy egy eleve ülve alvó fakír, vagy alvajáró, vagy egész máshol hordja a haját mint a többség. Vagy csak simán mást hisz hajnak. Persze az illető chat tele van ilyen kreténekkel, amitől az sajátos keveréke az idegesítőnek és a szórakoztatónak, ami például a kormányról nem mondható el, a szíjjártópéterekben semmi szórakoztató nincs.

Pedig ők próbálnak szórakoztatni, a legutóbbi Posványos Nyári Káderkeltető alkalmából is volt csomó koncert, a Kvimbi együttes rajongói közül sokan ki is akadtak azon, hogy a kedvencük fellépett ottan. Jelentős vita bontakozott ki jelentéktelen alakok között, hogy akkor most a Kvimbi Tánczenekar (tudom hogy nem így kell írni, de egyfelől magyarok vagyunk ugyebár, a Q betű meg nem az, másfelől meg rühellem a zenéjüket, szóval nekem szabad) a fideszkádéenpé zsoldjába állt-e, vagy mégis.

Minden esetre a Kvimbik (Kvimbikek?) magyarázkodtak egyet a fácsén, mosták magukról a szart, ami implicite azt jelenti, hogy szarosnak gondolták magukat. És hát valljuk be nem alaptalanul, a fidesz ugyanis büdös, aki náluk lép fel az szintén büdös lesz, de hát egy kuplerájban nem lehet erdei remetének maradni, a felcsútival egy rendezvényen nyomulni az minden rendes polgári családban kínos, akkor is ha a felcsútiék magukat gondolják polgárinak. Aki Posványoson lép fel, az legközelebb a Sancho Panza Aréna viájpí részlegében szotyizik, aztán a horgászcsali-termelés fejlesztési programja kidolgozásának koordinálásáért felelős miniszterelnöki megbízott lesz, államtitkári fizetésért.

És akkor nem marad ideje zenélni, meg ócska dalszövegeket írni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése