2016. július 1., péntek

Rómaiak haza!

Ahogy tallózok (mit tallózok, szkrollozva száguldozok, villódzva akármicsinálok) az interhálón (születési neve: Információs Szupersztráda), keresek valami érdekest, de leginkább vidítót, mint nagy pármilliárd ember (röviden: mint egy ember), de nem megy. Jelentem emberek: az intervilághálónet unalmas, pontosabban csak a világ az amit épp leképez (?) fene tudja.
Nyilván az sem biztos, hogy a háló leképezi a világot, például egyetlen szöcskének sincs facebook accountja, de a Vénusz bolygóról sem tudom, hogy kit lájkolna, vagy legalább mi az ímél címe, távoli galaxisokról nem is szólva, ezt mondjuk értem, most tényleg, ki akarna várni mondjuk egymilliárd évet arra, hogy kapjon egy válasz ímélt? Amiben az van, hogy nem értem kérdést, még egyszer, ha kérhetném...

Ehhez a dilemmához képest a breixit enm akkora ügy,  csak nem értem. Tök racionális dolgokról elindul egy tökéletesen érzelmi alapú vita, aztán persze jön az irracionális válasz. (Amúgy az igen is irracionális lett volna, csak legalább helyes.)
Az viszont érthetetlen, mi a frászért kellett Cameronnak belemennie ebbe az egészbe (a néhány esetleges UKIP-szavazó elhódításán kívűl, de őket meg minek...), viszont határozottan a legbénább miniszterelnök lett az elműlt száz évben, akinek annyi az ötlete, hogy valahogy hatalmon maradjon, lehet, hogy szétveri az EU-t, UK-t, de azért csak ennyit, mert nem jut eszébe több betűszó, esetleg a NHS meg a BBC, de azokat szerencsére nem ő írányítja. Mondjuk leszerződtethetné az USA, egy másik betűzó, ott még széles horizontok nyílhatnak számára. Legfeljebb ha kiválik a Konföderáció, megint lemond és elmegy a Holdra, hogy ott (a vonatkozó dokumentumfilm szerin arra lakó náciknak) is bemutassa, van ő annnyira tökös, hogy Naprendszer-szinten is lehet komoly destruktív tényező.

Kameron Dávidra én ezek után egy falusi gasztrofesztivált sem bíznék rá, pedig abból lassan több van mint faluból. A zakkantlugosi Uborkás Ételek Fesztiválja Káposzával, vagy valami ilyesmit sem, Én mondjuk igazán arra vágyom, hogy legyen egyszer Grízestészta Fesztiál valahol, kreatív fogásokkal, mint a pacalos grízestészta, vagy a bográcsos grízestészta gázolt oposszummal, esetleg tésztás gríz magyarosan, sok tejföllel. De ezt végképp nem  bíznám Miszter Kameronra, részemről beállhat a sorba újkori haverja, Miszter Felcsúti Vasutas mellé. Utóbbi amúgy sem grízestésztát főz hanem pálinkát, legalább is ahogy a nyilatkozataiból látszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése