2016. július 28., csütörtök

Külügyi Móricka

A fideszkádéenpés alkülügyér németh zsolt a szokásos mélységekbe emelkedve az irodalomtanárokat is azagyatlan migránsozással zaklatja, mintha az irodalomtanításnak meg az ő egyujjas agyú gyűlöletkampányuknak bármi köze is lenne egymáshoz.
Felmerül még, mint elméleti lehetőség, hogy németh zsolt maga is irodalomtanár, és e minőségéében retteg a beszivárgó afgán gyerekkatonáktól, de egyfelől nincs irodalomtanár feje, meg nehéz is lenne elképzelni egy Pilinszky-kötettel, másrészt persze nincs Kárpát-medencei magyartanár találkozó külügyi bizottsági elnök nélkül. Külügyi bizottsági elnök nélkül az irodalomtanár-találkozó félkarú törpe, mint Lux Kájvóker az Irodalom visszavág végén. (Ez az a film, ahol jönnek az irodalmi lépegetők, sok irodalmi rohamosztagossal, csak hogy a témánál maradjak.) 
A külügyér jó Móricka módjára viselkedik, mindegy hol van, neki mindenről a migránsok jutnak eszébe, valószínűleg egy óvodai évnyitón is a terrorveszély európai összefüggéseiről értekezne, apokaliptikus hangnemben, elvégre nem az óvodának, hanem az életnek tanulunk.

De tényleg, az irodalomtanárok járhattak volna rosszabbul is. Gondolom direkt rendeltek valami bajszos fideszeset díszvendégnek, és kaphatták volna kövér lászlót is, aki pedig ilyen alkalmakkor minimum a nyugat alkonyáról értekezik, de van az a házipálinka, minek hatására akár a világvégét is bejelentheti, jövő keddre mondjuk. Németh ehhez képest egy decens európai politikus, mondhatnánk kár, hogy fideszes, de nem mondjuk, igazából megérdemlik egymást a pártjával

Mondjuk legalább nem háttérhatalmazott, pedig az most menő arrafelé, végül is mióta a Zsírtáltos eltávozott, fájóan hiányzott a háttérhatalmazás, erre a Rosszabbik teljesen alkalmatlannak bizonyult, ők megrekedtek a provinciális cigányozásnál, meg a kurucinfónál, amiről nehéz eldönteni, hogy nettó náci cucc, vagy csak túltolt paródia, mert ennyi sületlenséget még egy rosszabbikosból sem nézek ki, pedig belőlük aztán bármit. Mittomén, kovászos uborkával eszi a csokoládét vagy hörcsöggel mos fogat. Esetleg hogy mingránsozik egyet az irodalomtanároknak (sérelmükre), de lehet hogy a tantárgyak fel vannak osztva, oda a németh ment, a rosszabbikosok meg majd a kémiatanárok vándorgyűlésén szólalnak fel, a szünetben meg valami jó robbanóanyag-receptet próbálnak szerezni, csak úgy, ha mégsem jönne be a néppártosodó cukiságkampány. majd jól felrobbantják azokat a rohadék kutyakölyköket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése