2017. augusztus 9., szerda

LeViz Elek

Számomra a nap híre kétségtelenül a Levizeltek egy családot a Metallica arizoniai koncertjén. Valahogy nem látom magam előtt, hogy lehet egy egész családot levizelni, egyszerre amolyan locsolókocsi stílben, vagy sorban egyenként szépen, ahogy a csillag megy az égen, szerintem amúgy sehogy sem érdemes.

A belinkelt cikkből annyi kiderül, hogy ez valami rendes stadionkoncert lehetett, a delikvensek meg nem a küzdőtéren álltak, hanem a lelátón, így volt esélye a részeg elkövetőnek háton hugyozni az előtte állókat. Tényleg, mennyire kell részegnek lenni, hogy valaki ilyet tegyen? Ha még lehányta volna őket az tekinthetnénk a normális üzemmenet részének, szerintem nincs is olyan Metallica-koncert, ahol ne hánynának le valakit. Viszont azt szerencsének kell tekinteni, hogy a pasinak a sörtől meg az olcsó viszkitől nem mondjuk hasmenése lett, nem szeretnénk elképzelni azt az esetet, igazából már a cikk címét sem (Lefostak egy családot...), vannak tabuk a kultúránkban, talán nem véletlenül.

És persze nem szoktunk találkozni olyan hírekkel, hogy „Levizeltek egy nézőt a Royal Albert Hallban“ vagy „Felháborodott nézők verték meg a brácsást egy Beethoven-vonósnégyes előadása után“, az ilyen levizelős palik valahogy mindig focimeccsen meg rockkoncerten tűnnek fel, lehet hogy nem szeretik Beethovent? (Na jó, esetleg azt a kutyás filmet, azon kicsit lehet röhögni...)
Amúgy Metallicára régen rendes metálos arcok jártak, persze akkoriban mikor a Metallica még egy rendes metálbanda volt, nem ez a „keménykedő nagypapák a rehabról“ mainstream izé, így aztán a hősi időkben nem vizelhettek volna le egy tízéves kislányt, ezek tényleg nem szégyellik magukat, hogy családi programmá küzdötték le magukat?

Meg a fater tényleg azt gondolta, hogy egy ilyen helyre nem csak a mutert kell elvinni, de a kiscsajt is? Azt még értem, hogy arrafelé egy meccs az tényleg bír családi program lenni, de azért nem kell mondjuk a tízévest elcipelni Slayerre, akkor sem ha Tom Araya egyre inkább a mikulásra hasonlít, bár a mikulás nem hord basszusgitárt a hosszú ősz szakállhoz.
Szóval jobban belegondolva, a hírben nem feltétlen a hátba hugyozás a legérdekesebb, bár kétségtelenül ez a leghumorosabb, elvégre senki testi épségében nem esett kár.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése