2017. augusztus 26., szombat

Newsroom

Szombat reggel igazából tilos hírpotálokat olvasgatni, mert putyin, boxmeccs, és ócska politikai publicisztika mellett kábé az a hír, hogy húsz éve halt meg Dájána hercegnő, meg hogy az intim szőtrelenítés szorgosan szedi áldozatait. (Hogy miképp, azt nem tudom, egy ilyen című cikkbe én eleve nem merek beleolvasni.)

Régen ez úgy volt, hogy hogy nem volt interháló (információs szupersztráda), a szombati újság még a pénteki híreket hozta, amikor talán (esetleg, mégis, nemdebár) történt valami hírértékű, de vasárnap nem volt újság (a Vsárnapi Hírek az igazából hetilap), egyfelől hogy a szerkesztőségi rabszolgák is pihenhessenek (szombaton, mert a hétfői számnak nyilván vasárnap esete volt a lapzártája), másfelől meg nem volt még igazi bulvár, így eleve nem lehetett volna megtölteni releváns hírekkel egy vasárnapi számot.
Pedig a politikai bulvár például a rogánantali paradigma előtt sokkal viccesebb, és felettébb szürreálisabb lehetett volna, fürdőgatyás fotók Horn Gyuláról, Kovács László stewardesst zaklat a milánói járaton, Torgyyán Józsefnek intravénásan tolják be a pacalt az elvonási tünetek enhítésére, vagy Csurka István annyira be van baszva a lovin, hogy teljesen elfelejt zsidózni.

De ma már az információs világinternet szupersztrádájának hálózata miatt a szerkesztőségi rabszolgák egymásnak adják a billentyűzetet meg a vécékulcsot 0-24-ben, akkor is ha semmi hír sincs, ilyenkor kezdi el szedni áldozatait (szorgosan!) az intim szőrtelenítés, hát istenem, valamiről írni kell, a pina meg mindig tuti kattintás-generátor. És egy idő után jöhet a tökéletes vajaskenyér receptje is, miszerint széles pengéjű késsel kenjük és ne ejtsük a szőnyegre (kisebb cikk Murphy törvényéről), vagy a "tíz film amiben nem játszott Colin Firth", kezdve a Casablancával.

Amúgy persze van politikai bulvár is (nálunk simán ezt hívják kormányzásnak), pláne mióta a trumpli nevű fura donaldkacsa az amerikai elnök, aki maga is meglepődött, milyen melós ez az elnökösködés, és hogy mennyire semmi köze hozzá. Meg van az észak-koreai gázos frizurás csávó, aki légvédelmi rakétával végezteti a nem szimpatikus minisztereit, de ahhoz már habonyi értelemben vett bulvár kell, hogy belőle kis színes legyen, ahhoz ott túl sokan halnak meg fájdalmasan és indokolatlanul. Viszont nálunk a pártvezér és kancellárra mindig lehet számítani, legyen szó bepálinkázott dalolásról, nyaralási képekről, vagy a hamar klasszikussá vált "hellóröfik"-ről, utóbbit nyilván jól begyakorolta előre lőrincbaráton, meg reggel a tülör előtt.

Én viszont hétvégén inkább könyvet olvasok, a neten meg a laposföld-elméletet, az üreges-föld elméletet, a zsidó-világösszesküvést meg a ufo-rejtélyeket tanulmányozom, azok szórakoztatóbbak mint endivajanatímea intim szőrtelenítése, a hírértékük meg legalább akkora, vagy nagyobb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése