2017. augusztus 30., szerda

Don't worry!

Vannak ezek a táncoló egri kukások,  a vidám fickók, akik nagyon gyorsan lettek igazi tizenöt perces sztárok a jutyúbón (avagy mi ez az angolkór? - a TeCső-n!), miközben meg vizsgálat indul ellenük, mert ugye munkavédelmileg életveszélyes, egy kukás ne fülhallgatózzón mert nem hallja ha valaki el akarja ütni, meg ne táncikáljon, mert az autó elé esik, amelyik el akarja ütni.

Miközben persze az előző munkahelyemen nekem is folyton fülhallgató volt a fülemben, podcastokat, rádiót meg hangoskönyveket hallgattam, mindegy, csak valaki beszéljen érdekeseket nekem, a fülembe bele. (Most ez nincs így, a mostani melóm nem olyan monoton und unalmas, a monitoron előttem meg tudok olvasni is, ha épp van húsz percem, pendrive kérdése az egész.) És engem időnként ott is csesztettek, hogy ne hallgassak munka közbe Thomas Mann-t, zombuljak csak szépen a többiekel, és örüljek hogy többségükkel ellentétben legalább érettségim van. Diplomákról ott mondjuk szó sem esett...

Persze adófizető polgárként meg azt mondom, hogy a kukásokban nem a hangulatuk a lényeg, hanem hogy valaki vigye el a szemetet, nem érdekel hova, oldják meg, azért fizetek, de viszont semmi kifogásom az ellen, ha mindezt vidáman teszik. Sőt, szeretnék vidám postásokat, vidám ügyfélszolgálatosokat, kisimult tanerőket és pozitív kisugárzású kórházi személyzetet látni magam körül,és a tragikus tekintetű buszsöfőröktől is szabadulnék, pláne mert reggel fél hatkor pont a depresszív életuntságot nem szeretnéd a sofőr arcán látni, mert így is van elég félnivalód az életben, gyalog meg azért kurva messze van a munkahelyed.

Viszont komolyan kedvet kaptam hogy kukás legyek (végre), hisz gyerekkoromban nagyon sok megspórolt zsebpénz-féleséget adtam egy rendes maxi-matchbox kaliberű kukásautóért, és nagyon menőnek láttam, hogy valaki csak úgy félkézzel lóghat egy mozgó autón, amiért amúgy bárkit azonnal elvisz a rendőr.

Ehhez képest most a vidám egri kollégákat csesztetnék (szemét ügy - mondhatnám), dehát úgy tűnik nálunk csak vlagyimir vlagyimirovics őfaszkalapsága látogatásának szabad őrülni, meg a világ legdrágbb úszóvébéjnek, ha valaki nem NER-kompatibilisen érzi jól magát, az vagy hazaárulás, vagy felségsértés, vagy csak emigrációs ok. Az egri kukások énekelhették volna a Barackfa-dalt ( a zenéjére a franc se emlékszik, de benne volt, hogy "talpaink egymáshoz érnek", mármint tánc közben, ami vagy képzavar, vagy biofizikai csoda), esetleg a Magarország halszagút, mindkettő olyan szép és hazafias lett volna, mint mondjuk az Alaptörvény Asztala egy falusi önkormányzat vécéje előtt.

A magyar amúgy is sírva vigad (ez amolyan nemzetkarakterológiai izé), aki nevetve vigad az vagy hülye, vagy jenki, vagy a keleti nyitás jegyében egy posztszovjet titkosszolgálat tart pisztolyt a fejéhez, és próbáljon meg nem mosolyogni. Nem kell, hogy őszinte legyen, az a felcsútinak sem megy, csak érződjön rajta az igyekezet.

Na ez az, ami kukásainkból hiányzik, én nem csodálkoznék ha nemsokára már Klagenfurtban vagy Newcastle-ben hordanák a szemetet. ha lehet, még a mostaninál is vidámabban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése