2021. június 4., péntek

Fideszmagyar Polgáriszövetségi Kapitány

A felcsúti döbrögi (foglalkozására nézve sérelmünkre miniszterelnök) lassan felvonultatja a diktátorok összes jellegzetes szereptévesztését. Hisz mivel hatalma korlátai gyakorlatilag láthatatlanok, tényleg kezdi azt hinni, hogy ő mindenhez ért. például a ért a focihoz, mert szereti, meg amatőrként focizott, innentől kezdve az a minimum, hogy a válogatott összeállításába is beljártathatja az ő száját. Ugyan rohadt sokan vannak ebben az országban, akik bírják a fodbalt, sőt kedvtelésből csinálták is (én szigorúan nem tartozom közéjük), de a felcsúti, mivel neki a sokakkal ellentétben hatalma is van, tipikusan cezaromán gesztussal azt üzeni, az ő véleménye az, ami igazán számít. (vö. Kinek mije van, annyit is ér. Neki kurva sok hatalma,annyit.)

Várom már a puritán kormányzás jegyében minden nyaloncból államtitkárt csináló pártvezér és kancellár újabb útmutatásait, hogy kell búzát fűrészelni, okostelefont szendvicssütőben elkészíteni (sajttal), kovászos uborkával gyereket verni vagy jégeső ellen túróval védekezni. Hisz  láthatóan mindenhez is ért, főleg ha az illető dolog hizlal (éslehetőleg panírozot és/vagy belsőségbe töltött), magas alkoholtartalmú, a kínai kommunista párt határozatot hozott róla, jól mutat a fészbukon, vagy simán csak felbaszódik az ideg az ellenzékiekben tőle. 
Ezekben jó, persze nem valami interszubjektív mérce szerint, hanem az Irénke Néni Skálán, szóval az orbánhitű szektariánusok feltétlen rajongására számíthat általuk, és neki ez pont elég.

vilagszam.hu

Nem akarja ő már meggyőzni a vele nem szimpatizálókat, a racionális diskurzust  maga részéről rég lecserélte a karizmatikus vezérbe vetett hitre, és ameddig a rajongótábor elég a választás megyeréséhez, csakis hozzájuk beszél. A nem rajongóknak az összes sötéten ostoba plakátkampány, meg tőmondatos bunkóságokból tákolt üzenet csak szimpla erődemonstráció, hogy bármennyire is utálják érte, ő még ezt is megteheti. Ha meg nem elég nagy már az egyatábor-egyazászló, akkor még mindig ott a tévesen parlamentnek nevezett szavazógép, amin bármikor átmegy a legújabb "kibaszunk velük, mer' csak" törvénytervezet, amit persze valahol a karmelita kolostorban dumálnak meg, a bátor kormánypárti képviselők pedig csak gombnyomásra optimalizált biorobotok, tetemes költségtérítéssel.

Óvodás mentalitás, na ja, de ennyi marad ha valaki a közjó helyett csakis és kizárólag a saját hatalmi érdekeit nézi.  És ha elég sokáig csak azokat nézi, a valóságból is csak  annyi látszik, hogy hát mi a fasz van már itt emberek, valami "szövetségi kapitány" akarja megmondani ki játsszon a válogatottban? Mikor én jobban tudom? Van annak a kopasz digónak kétharmada? Naugye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése