2024. szeptember 21., szombat

A Lindák

Nem Alindák, nem is Melindák, simán csak Lindák, ez esetben egy amerikai, ha jól tévedek Lózan Cseleszi (ez a Fülig Jimmy-féle városnév átirat verzió) zenekar, The Linda Lindas néven. Akikről azt hittem japánok, de nem tévedtem nagyot, csak de. Merthogy volt egy japán film, a Linda Linda Linda, ami  négy tinédzser csajról szól, akik zenekart alapítanak, hogy feldolgozzák a japán punk rock banda, a Blue Hearts dalait. 

A Blue Hearts (Za Burū Hātsu) meg egy 1985 és 1995 között működő japán punk rock banda volt, és volt nekik egy slágerük, a Linda Linda, amit feldolgoznak a filmben, mely mozgókép meg az amerikai (felerészben ázsiai-.amerikai) zenekar nevét ihlette. Akik amúgy punkot tolnak,  és jól, és tényleg nem egy régi történet az övék, a zinternet szerint 2022-ben lettek meg. Alakulva.

És a névadós sztoriban tényleg sok a Linda, és vigyázni kell hogy kettő vagy három, pedig egy Linda van csak igazán, de azt nem ismerik e lángoktól ölelt geopolitikai realitáson kíívül. Mert Linda aza a fiatal Görbe Nóra, aki Babettán hasít robogózva a városban, és sikítva rúgja szét a bűnöző fejű statiszták bűnöző fejét. 

De a jó punkot zeneileg bármikor bírom, ez meg ugye  nagyjából, sőt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése