2024. szeptember 12., csütörtök

Korai szplín

Hajnalban még a szag is más, legalább is gondolom, évek óta nincs szaglásom, hiányzik is kissé az "ázott galambok az avaron" őszies aromája, ha már egyszer ősz van. Naptárilag. Az időjárás persze más eset, a kiégett fű még nem eléggé ősziesen barna, inkább olyan sivatagos, és ebben a minőségében elég lehangoló. Mondjuk megjött az eső, csak már túl későn, és végre nincs agyforraló kánikula, csak ekkora lehűlés sem esik jól. Miért nem lehet például huszonhárom fokos, enyhén borús idő, illetve melyik hivatalban kell ez megreklamálni a melyik számú űrlapon?

Persze a búbánatba hajló őszies idő még akkor is jobb a káni kulánál, ha amúgy szarul szélsőséges módon van ősz, és ha valakinek ez nem jön be, majd télen, a lefagyott városban botorkálva gondoljon arra, de jó is jönne most egy kis ősz. Már ha az idei szezonban lesz tél egyáltalán. Tavaly volt, ha jól emlékszem egy decemberi szerdára esett. A hó, hogy aztán többet már ne is.

És akkor kis esti zene helyett kis reggeli, ezúttal Baxter Dury elővezetésében, aki azért még mindig arról híres leginkább, hogy a legendás és egykori Ian Dury fia. Pedig szerintem saját jogon is jó zenét csinál, és még csak nem is olyat, mint anno a fater. Ráadásul ez a prüntyögős, lightos világfájdalom nem is kimondottan az ízlésem, azt' ez mégis bejön. A dalom ez esetben nem fáj.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése