2024. szeptember 18., szerda

Jön az időjárásember!

Engem nem zavar az eső, csak ha esik és megázom, az árvíz meg pláne nem, mostanában nem fordult elő, hogy a 67-es út kiáradt volna, de ha ez mégis megtörténik, az első emeletig (ami egy magasföldszinttel számolva már a harmadik szint) úgysem jön föl a víz, pláne mert mostanában már nem engedek be kérdés nélkül bárkit a kaputelefonnal.

De a Jutyúb, és az ő prófétája az Algoritmus azért tudja, hogy milyen jár az idő felénk, és ilyen témájú videókat dob elém. de nem érdekel a meteorológia (mint ahogy a kézműves sör, a komposztálás, a sportkocsik, a szerepjátékok, a dollár árfolyama vagy a koreai popzene sem), viszont ha benne van valami rockipari szám címében, hogy weather, máris ott van az első százhúsz csak most, csak nekem javaslat között.

Úgyhogy itt a Dead Sara azonos című albumáról a Weatherman, ami elég jó, bár gyanús, hogy inkább azért bányászta elő Algoritmus elvtárs, mert az énekes, Emily Armstrong már a Linkin Parkot erősíti. (Akiket eddig nem szerettem, és ez könnyű volt, mert egyáltalán nem hallgattam tőlük semmit, de pont mostanában jöttem rá, hogy nem volt ez olyan rossz, bár olyan döbbenetesen jó sem. Hogy most, újjáalakulva mit leteszik-e az asztalra a szimbolikus kolbászból kerítést, az nemsoká kiderül.

De ez itt még a Dead Sara, egyslágere, már ha ebben a kissé karcos (de tényleg csak kissé) műfajban van olyan, hogy 'sláger'. Persze a dalszövegnek semmi köze az időjáráshoz, a tévés időjósokhoz se sok, de miért is lenne, mikor eleve nincs semmi értelme. Csak amolyan dühös, punkos, smirglis nyavalygás, ami ettől még meglepően rendben van, meg jó reggeli mellé, ha nincs itthon kávé. Nincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése