2024. szeptember 5., csütörtök

Déli part

Nekem tényleg nem a Balaton a Riviéra, egyrészt mert rég nem szeretek már vízpartokon hosszabban időzni, másfelől meg volt már szerencsém a Riviérához, a franciához, és az se volt olyan nagyon húha. Ha már tenger, akkor a Dalmácia, hogy észak vagy dél az mindegy, hisz egyik felére se járok már, de mikor még igen, akkor is mindegy volt.

Talán még a húszas éveimben volt valami életérzés abban, hogy az ember valami vízparton sörözik haverokkal, és az olcsó sör, meg a bazmegelve értelmiségi társalgás okán két napig a világ, de legalább is a déli part királyának érzi magát. De hát az ember csak egyszer egyetemista, vagy kétszer, mint én,  csak hogy harminc fölött az egész kezdjen veszíteni a hangulatából, olyankor lehetett még egynapos Balatont tartani hajókázással, és badacsonyi túrával, de már a fürdés/strandolás halvány gondolata sem merül fel.

Aztán már az se, utána már csak városokba jártam utazni, főleg ugyanabba, de így jár az a város, ahol kábé annyian laknak, mint nálunk az egész országban. Azt viszont egy kicsit, de tényleg csak egy kicsit érdekes, milyen a tóparti életérzése a mai húszéveseknek, a fene tudja milyen betűvel jelölt generációnak. Az biztos, hogy valahol az ábécé végén kell keresni őket. Vagy az ABC-ben, ami persze azóta már Aldi, vagy Lidli. Vagy Spar:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése