2024. szeptember 10., kedd

Ezt már hallottam, pedig nem

Van ez a Klíma Thunberg, a grétaváltozás elleni aktivista, aki elég híres, bár mostanában már nem vele van tele a sajtó (mondhatni elsodorta a Covid, szerencsére nem szó szerint), és akit rendszeresen megénekelnek zenekarok. Mondjuk sokkal jobb ha őt, és nem mondjuk azt, hogyan dugtam szombat esete a fater kocsijának hátsó ülésén.

Egyszer már beszúrtam ide is a Kozmosz együttes róla elnevezett dalát, most meg találtam egy másikat, ahol a Bankrupt énekli meg a svéd leányzót, és részben a problematikát, amin problémázik. Hát, így jár az, akiből valami globálisan számottevő ügy ikonja lesz, hogy az arca, a gesztusai, a mondatai mémként terjednek akkor is, ha ő épp nem csinál semmit a nyilvánosság előtt. Elég a neve, és mindenki vagy szaporán bólogat, hogy igen, ő aztán beleáll, neki nem elég, hogy laposra tapossa a szelektív kuka előtt a fantás pillepalackot, vagy épp ellenkezőleg,  felbaszódik benne az ideg, hogy ez a degenerált ribanc mit hisztizik folyton, ahelyett hogy gyereket szülne a konyhában, mosogatás közben. Elvégre már 21 is elmúlt, ükanyáink ilyenkor tolták ki minimum a második kölyköt. (Csinálja amúgy az aktivistáskodást, pár hetente mindig van egy hír, hogy épp melyik városban vitték el a rendőrök egy tüntetésről, csak épp sajtó már kisé mintha belefáradt volna a csajba, más ikonikusságra alkalmas szereplő meg nem bukkant fel az eseményhorizonton.)

Egyébként a Bankrupt zeneileg eléggé hasonlít a Kozmoszra, legalább is mikor ilyen, engem leginkább a Blink 182-re emlékeztető dallamos punkot zenél össze, mert vannak számaik, amik a ska-vonalon utaznak (Négyes-Hatos), meg van ez a zselézett tornacipős, kinyúlt pólós lazázós rock (például az egyik kedvencem tőlük, a beszédes című Viktorland, ami egyúttal tiszta Prosectura is) és a grétázós opusz (ami lehet, hogy kötelező gyakorlat ebben a körben) az utóbbi típusba tartozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése