2024. szeptember 18., szerda

Online az árral szemben

Mindenki kiveszi a részét az árvíz elleni védekezésből. Van aki csak beszól az árvíznek, van aki célzott lövéseket ad le rá, vagy bottal böködi, egyesek meg imakört szerveznek. (Már várjuk a híreket az önkéntesekről, akik instant italporokat osztogatnak a veszélyeztetett területek lakóinak, hogy ha jön a víz, legalább legyen kivi- vagy mangóízű.) De a legtöbben kiposztolt. és emodzsikkal ékesített szelfikel harcolnak az ár ellen. A homokzsák az olyan kilencvenes évek már! Egy jó szelfi az olyan bátor, és hősiesen erőt sugárzó, hogy nincs az a rohadék áradás, ami meg ne hátrálna tőle. Előle.

Persze az is fontos, hogy híres emberek legyenek rajta, politikusok, popsztárok, villalakók, sorozatgyilkosok. Például a pártvezér és kancellár, ahogy "irányítja" a védekezést Visegrádon, hisz mindenhez is ért, Gengszter Zoltán, amint bátran pálinkát főz, miközben a Holnaputánt nézi a tévében, vagy VV Szutyok, aki nyíltan nem szereti a vizet, ezért évek óta nem ivott, csak sört. mert ők így harcolnak a felül a víznek árja ellen, hogy felhívják a többiek figyelmét, kár hogy azok a bizonyos többiek is nagyjából pont ezt teszik.

Mert az tényleg vicces, mikor a fél ország mást sem csinál, mint felhívja egymás figyelmét, hogy milyen fontos a védekezés. Régen, mikor még nem volt internet se, ellenben volt "létező szocializmusnak" nevezett államkapitalista diktatúra, nos akkor ezt úgy fogalmazták meg, hogy "Fogjuk meg és vigyétek!"

Mert teljesen mindegy, hogy árvíz van, olimpia, Nobel-díj az Oscar-gálán, világforradalom vagy  atomvillanás, a teljes agyfogyatkozás konstans. Látszani kell bármi áron (tényleg Bármi Áronnak is?), mert a látszás már-már azt a benyomást kelti, hogy az illető számít a téma, eset, ügy, probléma megoldásában, és bármilyen siker, részben neki is köszönhető. A fodbalválogatott szokott kikapni, de nyerni már "mi" nyerünk - mondja az összes ellenszenves plakátarc, ha elmos egy várost a víz, az elkerülhetetlen katasztrófa (és egyeseknek isteni igazságszolgáltatás), de ha mégse, akkor az is azt jelzi, hogy a kormány (polgármester, főispán, területi képviselő) milyen jól a helyén van, ennyire szinte nem is lehet helyén lenni. Másnak nem is menne. De aki a gáton szelfizik, az már bizonyított.

dumpaday.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése