2015. július 30., csütörtök

Világvége I.

Ma kétszer is tapasztaltam, hogy közeleg a világvége, hogy lassan felfeslik a valóság szövete és közeleg a Nagy Reccs, a világ egyetlen nagy és kaotikus, meghatározatlan hullámfüggvénnyé válik, vagy azzá esik szét. Igazából tudja a fene, én a kvantumelméletről főleg sci-fikben olvastam, ehhez képest elég jól dobálózom általam sem értett fogalmakkal.

De a lényeg az, hogy közel a vég, szaporodnak a jelek, égen és földön, de főleg a földön. A mai két esemény apróságnak tűnik, de csak azoknak, akik nem látják a magasabb összefüggéseket. Egy lepke megmozdítja a szárnyát Tokióban, Floridából meg lakatlan szigetet csinál egy Godzilla, ugyebár.

Szóval:
- A gyári férfivécében (jó, nyilván van több is, gondolom, de én csak a legközelebbit használom, azt is csak ha nagyon muszáj) kicsi rózsaszín kockákat találtam a piszoárokban, illatosítás gyanánt. Márpedig ahhoz a vécéhez történelmileg hozzátartozik az irdatlan húgyszag, de akkora, hogy rá lehet könyökölni. A pici rózsaszín kockák meg a lepisilésre inzetnzív eperillat kibocsátásával reagálnak, ami legalább is tájidegen. Nem mondom, hogy kérem vissza a régi bűzt, mert dehogy, viszont ezt a helyzetet még fel kell dolgoznom, szerencsére jön a hétvége.

- Hazafelé a buszon azt hallom a rádióban, hogy gyermek-hospice intézményt építenek egy baranyai faluban, és csak ennyi a hír. Motoszkál bennem némi halvány hiányérzet, aztán rá jövök mi nem stimmel. A hírben szó sem esik arról, hogy a helyiek felháborodottan tiltakoznának, esetleg máris aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy hozzájuk aztán ne vigyék a haldokló gyerekeket, van nekik elég bajuk, nem akarnak kisírt szemű szülőket az ő békés kis településükre. Amúgy semmi bajuk a rákos gyerekekkel, meg gondoskodjanak is róluk, csak ne náluk. No, ez az, ami elmaradt, pedig bármilyen karitatív/szociális intézményre így szoktak reagálni a tetszőleges helyiek, a gyerekotthontól a drogrehabilitációs táborig. Mondhatnánk, hogy ez igazából pozitív, pont nem a világvége közeli eljövetelére utal, csak épp annyira kilóg a trendből, hogy ez eset egyértelmű hiba a Mátrixban, a szétesés biztos előjele.

Innentől figyelek a többire is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése