2015. július 31., péntek

Kommjunikésön

Az MTVA nevű szervezeti szörnyszülött ezentúl nem maga végzi kommunikációs feladatait, ami nem is meglepő. Már miért is lenne képes kommunikálni egy tévé/rádió/hírügynökség, hát hogy is lenne neki embere pont ere? És pont úgy, hogy eddig volt sjtóosztálya, de most meg már minek? Ráadásul évi rongyos 80 milliárdból (érdemes hangsúlyozni, hogy ez tényleg nyolcvanezerszer egymillió forint) gazdálkodva, tényleg miből is tellene rá, inkább megbíznak egy külsős céget, melyet tök véletlenül egy harmadvonalbeli fideszes, a felcsúti korábbi tanácsadója vezet. Und alapított.

A Trinity nevű cég persze nem a legnagyobb közpénzszivattyú (viszont csak az), alig több mint 40 millából elkommunikálgat a tévé meg a rádió számára, úgy tűnik, a hátsóbb sorokban álló fideszesek már az ilyen, az igazi cápák számára aprópénznek számító összegért is lehajolnak.

Az MTVA nevű izé, zselés-nyúlós állagú, kissé büdös de legalább érdektelen pártmédia persze amúgy is remek kifizető hely volt korábban is, a szellemi holdudvar, meg néhány kisfideszes számára. (Tényleg, rájöttem hogy az aktuális rezsim nyaloncait azért becézik szellemi holdudvarnak, mert szigorúan tartózkodnak attól, hogy autonóm módon alkossanak véleményt, ők csak eszmeileg visszaverik a vezér fényét, esetleg a vezér fényét visszaverő fontosabb ajtónállók fényét. És így tovább, egészen a „köz“tévé műsorvezetőiig, akik már a személyiségüket is leadják a ruhatárban munkakezdéskor.)

A legjobb az, mikor blogírásért fizetik ki a minimálbér mondjuk ötszörösét, olyanoknak, akiknek amúgy is van jól fizetett, állami vagy államközeli munkájuk, és akár havi kettő-négy (!) bejegyzést is elvárnak tőlük. Meg hogy „szerkesszék“ a saját blogjukat. Az milyen kemény meló lehet, szerkeszteni az egy darab heti bejegyzést, meg kommenteket olvasni...

Én hülye meg még mindig ott dolgozom ahol. De ha jön egy anarcho-moralista rezsim, talán nekem is jut majd valami kis konc, amit büszke rendszertagadóként azonnal elfogadok majd, csak hogy leleplezzem a hatalom végtelenül korrumpáló hatását. De kommunikációs munkát is vállalok, elvégre majdnem abból doktoráltam. (Ez persze nem azt jelenti, hogy inkább másból, hanem hogy egyáltalán nem.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése