2019. június 2., vasárnap

Keresztényfocializmus

A felcsúti ugyebár nem ment el a pápa csíksomlyói miséjére, igazából nem indokolták hogy miért (például mert református, ócska időt mondanak a meteorológusok, szarik az egészre stb.), volt valami diplomáciai háttérsutyorgás, hogy hát a románok érzékenysége. Ami nyilván nem volt igaz, mert áderjános és tömjénzsolt ott nyomult az első sorban valami Habsburg oldalán, zorbánnak meg biztos dolga volt. 

Aztán mára ki is derült mi is volt a Haza sorsa szempontjából halaszthatatlan dolog: a helyszínen kellett megtekintenie a foci (fideszül: fodbal) BL-döntőt. Meg hát Madrid biztos jobb hely mint Csíksomlyó, jobb éttermek vannak arrafelé, meg a stadion VIP-páholya is fedett, nem kell bőrig ázni, miközben valami csuhás vénember papol. A főnök szerintem amúgy is rosszul viseli, ha neki kell más papolását hallgatnia, na ez egy meccsen nem fordulhat elő, maradhat a komfortzónájában.

Tömören ennyit arról, hogy ő a kereszténydemokrácia elszánt képviselőjeként, és úgy is mint Európa első embere, aki kerítésekkel és határvadászokkal védi a keresztény kultúrát. És ez utóbbit komolyan kell venni, a hivatalos statisztikák szerint naponta kábé negyven embert kell visszazavarni Szerbiába, ami tényleg heroikus teljesítmény, és ha ettől nem marad meg az európa kereszténység, akkor semmitől.
Persze lehet hogy csak arról van szó, olyan jól meg van már védve a keresztény kultúra  (például az EP-választásokon, hogy mást ne mondjunk), a felcsúti meg annyira elfáradt ebbe a nagy védésbe, hogy tényleg jár neki egy kis pihenés, meccsen szotyizás, mifene. Így aztán részéről a Liverpool-Vatikán meccs 1-0-ra végződött, , pedig kiegyenlített volt a küzdelem, mindkét csapat idegenben játszott, bár a vatikániak több, és kevésbé részeg szurkolót tudtak mozgósítani. De egy zorbán negy hagyja az út szélén a kisebb és esélytelenebb csapatot, akkor se őket nem a pápa, hanem a canterbury érsek támogtj, bár a többségük úgyis migráns. Mondjuk pont mint a vatikáni csapatban a sok szoknyás agglegény, kezdve a  csapatkapitánnyal. (És egyébként is: Vati Kán, nem gyanús ez valakinek?)

És tényleg, nem kell kiakadni azon, hogy a hazai főtáltos nem ment a pápai misére (nem a városba, a fehér ruhás bácsihoz), hanem Madridban tett úgy, mintha mise történt volna, hisz a pápa meg nem ment el a BL-döntőre! Pedig argentín, tehát szeretnie kell a focit, és ráadásul anyanyelvi szinten beszél argentinul, ami olyan mint a spanyol, sőt annyira hogy az. Sőt, misézhetett volna egy istentisztelet a stadionba is, ilyet máskor is szoktak.
Egyébként is, mifelénk a kereszténydemokrácia csak egy lépcsőfok a focializmus felé, erről például a szeged-csanádi püspök is mesélhetne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése