2024. május 7., kedd

Hergelődünk, hergelődünk?

 „Egészen hihetetlen, de betiltják Olaszországban a pizzát és fagylaltot is“ - hát igen, ha a zorigó megír valamit, akkor az meg van írva, ha történve nem is, vagy nem úgy, vagy nem azért, de ez a kormányhitű sajtó lényege, miszerint van a Dagadt narratívája a döglődő EU-ról, meg a globalizmus fantomjáról, és bármilyen "hírrel" ezt kell aládúcolni.

Mert a taljánok persze nem tiltják be sem a pizzát, sem a fagyit, csak sok helyen elegük van már a hordaszerűen közlekedő turista tömegekből, meg a 0-24 órai randalírból, és helyi szinteken vannak ötletek, mit lehetne tenni. milánóban például felvetődött, hogy éjfél után ne legyen már kajakiszállítás, meg pia se, valamint ne áruljanak már fagyit.

Szóval nem Olaszországban tiltják be, csak Milánóban tervezik, és nem mindenkorra, csak éjszakára, és nem a pizzát, hanem általában a kajakiszállítást. De a zorigó  már annyira mindennek az alja, hogy, hogy bármilyen hülye faszságot leírnak, ha attól kettővel többen kattintanak valamelyik, tévesen cikknek nevezett hányadékukra.

És akkor az már csak a járulékos hatás, hogy megint lehet mutogatni nyugat (ez esetben délnyugat) felé, hogy lám, ezek bomlott agyú marhák, már saját maguk ellenségei, pedig a névtelen szerző szerint az éjfél után fagyizás igazi olasz népszokás. Nyilván még a római korból maradtfent, amikor a gladiátorviadalok és hasonló rendezvények  után a a római polgárok arra panaszkodtak, hogy jó kis szórakozás ez, ahogy rabszolgák egymás belét ontják ki, míg másokat felzabálnak az oroszlánok, de mér' nem árulnak hozzá popkornot? Egyáltalán, hogy van az, hogy ezek a kétbalevezős kereskedők még nem hajóztak el Amerikáig kukoricáért. Hát élet az ilyen, mikor a cirkuszhoz legfeljebb kenyér ját, meg nincs kóla?

Ilyen szofisztikált részletekbe persze a zorigó már nem megy bele, ez az én kultúrtörténeti pallérozotságom eredménye, elvégre bélyeget gyűjtök és margarinnal eszem a vajas kenyeret, vagyis minden szempontból műveltnek vagyok mondható. Legközelebb majd megírom, miért okoz biztos halált a buszozás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése