2024. május 5., vasárnap

Szükséges minimális ellátmány

"Havi 700 ezer bruttót fizet az állam Novák Katalin gazdasszonyának, a titkárságvezetője 2,4 milliót keres majd“ - jó kis hír, olyan megnyugtató. A Dagadt senkit nem hagy az út szélén, csak akit akar, de Novák elvtársnő jó nertársnő, ő már negyvenpár évesen nyugdíjba vonulhat, hisz élete végéig (Allah növessze hosszúra a szakállát! ...ja, ezt nem ide) jár neki a mindenkori elnöki fizetés, most épp bruttó 5,2 milla havi fixel viccelhet könnyen, és még csak nem is hiperinflációs pengőben. Persze ez a szerény összeg majd emelkedik még folyamatosan, ahogy a mindenkori utód fizetése nem hogy követi, de előzi is az inflációt.

És nyilván egy ennyire rohadtul nagyméltóságú, ex-közjoginőnek nem kell rongyos havi pár millióból nyomorognia, jár neki szolgálati autó (akár sofőrrel), szerényke budai villa, de ha maradna inkább a saját kecójában, akkor legalább annak a rezsijét kifizetjük, hisz az állam mi vagyunk. Plusz jár neki max háromfős titkárság, egy házvezető-inaslakáj (ízlés szerint), és persze a titkársághoz irodák, sőt titkársági autó. 

Hogy mi a fasz dolga lehet egy volt kösságelnöknek, amihez külön bürokrácia jár neki grátisz, azt tényleg nem tudom. Szerintem sok szabadidejében maga is nyilván tudná tartanai, hogy azon a héten hány fogadásra hivatalos, hány bicikliutat, játszóteret vagy kutyamenhelyet kell átadni a merre. (Szerintem azért nem túl sokat) Ha meg unja magát, és gründol egy alapítványt vagy egyesületet, ne adj isten céget, annak úgyis lesznek rajta kívül emberei. Ha valami jótékonykodási képmutatásra kell, akkor önkéntesek, ha a káeftézik valami rokon nevében, akkor meg a cége által fizetett alkalmazottak. (Ha persze közbe'szerez sokat, akkor egy kisebb áttéttel, de szintén mi álljuk a cechet, legfeljebb sablonos beszédeken kívül lesz belőle túlárazott térkövezés. Amit persze megint egy príma kis semmilyen beszéddel lehet felavatni.)

De a legszebb mégis az, hogy a titkárságvezetője fizuja is két és fél misi, dehát egy háromfős stábba szükséges egy busásan megfizetett felsővezető, akkora szervezetet kell koordinálnia, meg akkora kurva nagy felelősség nyomja a vállát. Hisz mi van, ha Katika véletlenül sötétkék cipőt húzna egy almazöld kosztümhöz (vagy valami hasonló, tojok az ilyesmire), akkor kell igazán résen lenni egy fő titkárnak (gondolom a másik kettő a helyettese), mielőtt nemzetbiztonsági kockázat lesz egy amúgy is súlyos divatkatasztrófából. Még megtudja az Iszlám Állam, és sértő módon viccelődő videót tesz fel az internetes világhálóra, ami az információs szupersztráda is egyben, szóval kockázatos hely.

És persze kell egy házvezetőnő is, aki viszont megalázó mód csak 700 ezret keres majd, remélem legalább részmunkaidőben kell csak dolgoznia ezért a könyöradományért. Kati meg nem ér rá ablakot pucolni vagy sütit sütni, neki országos ügyekkel kellett foglalkoznia, és még nem heverte ki. Plusz nem érdekelt a jelenlegi kampányban, meg akkorát bukott nemrég, hogy hülyén is festene, márpedig ő csak kampányidőszakban háziasszonykodott, például takarított, főleg a Fészbukon, ami mondjuk sokszor tényleg elég mocskos hely. Főleg kampányban, mint most.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése