2018. április 2., hétfő

Áprlis elseje

Ugye senkinek nem jutott eszébe, hogy tegnap volt április elseje? Mindent elsodort egyrészt a húsvét (pedig vasárnap ugye zárva van a legtöbb bolt, tehát húst venni épp nem lehet, mint ahogy autót, mosógépet, és - sajnálom- örök üdvösséget sem), másrészt a választásilag performált kampány, még a Sokfarkú Kutyapárt se használta ki az alkalmat, bár igaz, hogy ők minden mást de legalább  igen.

De az tényleg gáz, hogy április elseje egyrészt vasárnap, másrészt húsvét, papok nyomják kenetteljesen az evangéliumot, sonkát főz a fészbukon a felcsúti ramszesz, az alfőminiszternek meg a húsvétról is Soros jut eszébe. Meg a migránsok.

Szóval lehet, hogy a Bolondok Napja meg lett tartva április elsején, csak valahogy nem vettük észre. Pedig Ártunk és Ormányunk komolyan dolgozott rajta, de ők abszurdban utaznak hétköznap is, náluk nem tűnik fel ha hülyéskednek, avagy ha Krisztus feltámadásáról valakinek Trianon kattan be, akkor úgy járt, nem vagyok a pszichiátere.

Dehát a bolondok napja nálunk évek óta tart, kicsit drága, kicsit visszataszító, csak egyszer látnám, hogy kövérlászló vagy a felcsúti jelentkezik egy űrutazásra, ha már szerintük semmi sem lehetetlen. Nyilván behazudnák, hogy nincs is űr, az amolyan imperialista hazugság, a Hold sajtból van hisz főideológusuk, a demjénrózsi is elénekelte, a sajt meg persze itt van közel, de ádejánosköztársaságeielnökúr, majd lehozza nekünk, csak ne ipari trappista legyen, az a halálom.

Mondom, tegnap volt április elseje, én meg politizálok, ami - valljuk be - ilyenkor nem meglepő , de én is lehetek kissé zakkant, csak a tradíciók okán is. Úgyhogy ez alkalommal képzeljük el orbánviktort, ahogy kopaszra borotvált fejjel harekrisnázik, és kijelenti hogy kedvenc étele a tökfőzelék, vagy gyurcsányferencet elsőáldozónak, a pannonhalmi főapátságban.
De én meg nemsoká kapok ételrendelésileg rántott camambertet. Úgyhogy eddig ennyi, lesz rendes húsvéti kaja. (Update: megvolt, jó volt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése