2018. április 27., péntek

Ein Lager bitte

Kerényi imre néhai színházrendező és jelenlegi közéleti futóbolond legújabb ötlete a Gizella-tábor, illetve dehogyis tábor: "elitegyüttlét". Ez ilyen gyerektábor lenne a miniszterek meg államtitkárok gyerekeinek, szigorúan keresztény szellemiséggel, kurva sok pénzért. de nem csak a szülőknek fájna sokba (bár a célcsoportnak speciel pont nem fájna), hanem nekünk is, mert eddig 44 millát már elszórnának rá, de mire jövőre beindul a trónörökösképző tábor Balatonalmádiban(több turnusban!) ez nyilván sokkal több lesz.


A legviccesebb (amin persze magyarosan, azaz sírva röhögünk), az hogy mi mindenre költenének: mindenkinek vennének Quechua márkájú dzsekit (ami jól jön a vitorlásoktatáskor), valami fene tudja milyen zsebkést (ez szintén nélkülözhetetlen lehet a sok templomlátogatás, meg a pannon táj valamint  a római kori emlékek felfedezésekor), ezen felül a lányok római stólát kapnának, a fiúk meg "combközépig érő római tunikát" - legalább már tudjuk hogy kerényi a vén kecske, milyen sót is nyalogatna legszívesebben. Ja, és a fiúk a tunika mellé kapnának fakardot (fuckardot?) hüvellyel (!), ami a szexuális áthallások nélkül is a szánalmasság csúcsa.

Most képzeljük el, ahogy mondjuk Államtitkár Úr egyszem fiacskája két hétig elitegyüttvan hasonszőrűekkel, de nem füvezhetnek, nem  játszhatnak World of Warcraftot, hanem templomokat néznek rogyásig, majd a szigorúan keresztény szellemiségtől áthatva combközépig érő tunikában, fakarddal mászkálnak a Balaton partján, a normális turisták legnagyobb derültségére. De legalább  abban a két hétben megtanulják majd, hogy az élet nem habostorta, ellenben a nemzetközi helyzet fokozódik.

Az egész ötletnek van valami furcsa avítt hangulata, nem kicsit naftalinszagú, mint kerényi elvtárs zakói,de hát fölötte már rég elszállt az idő vasfoga.


Ha viszont már benne van a lábában a bugi, kitalálhatna még néhány tábort, a társadalmi elkülönülés jegyében, elvégre micsoda dolog az már, hogy Államtitkár úr gyereke mindenféle prolikölykökkel jár egy osztályba, hát nem elég, hogy a villamoson el kell őket viselnie, ha nem ér rá a sofőr?

Szóval legyen az elitegyüttlét mintájára, avagy ellenpólusaként prolikarám, ahol a pannon táj szépségei helyett a Népligetet fedezik fel, tunika helyett mackóalsót kapnak, fakard helyett pedig lófaszt se (mondjuk ez utóbbi nem akkora baj). És a Brezsnyev-prolikarám nyilván nem trónörökös-kiképzőtábor lenne, inkább csak bezárnák oda a fiatalokat, ne lógjanak a villamoson mindenki szeme láttára, plusz egészséges, léleknemesítő munka keretében rendberakhatnák a Népligetet, hogy ha hazajön a Gizella-elitegyüttlét aktuális turnusa, ápolt gyepen tudjanak focizni, levezetve a tunikában templomlátogatások fáradalmait. 
Már ha eltalálnak odáig Budáról, sofőr nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése