2018. április 9., hétfő

Kétharmad újratöltve

Lassan magamhoz térek a tegnapi választási eredmény okozta döbbenetből, de már nincs is kedvem, az ilyen okoskodó stúdióbeszélgetéseket nézni, ahol mindig ugyanaz az öt "politikai elemző" beszél mellé, különböző tévécsatornákon. És képesek hosszan lamentálni, hogy "a fidesz nyerte- a választást vagy az ellenzék veszítette, vagy mégis inkább a fidesz nyert, esetleg az ellenzék veszített". Mintha nem lenne teljesen mindegy, egyébként a fidesz nyert, miután maga alá gyűrte a sajtó jelentős részt, saját érdekei szerint szabta át a választási törvényt, és ilyen egyujjas agyú hazugságokkal tömték az emberek fejét.

Kulturálisan amúgy is mélyponton vannak egy egy ideje, a rezsidisznó pacalrecepteket oszt meg, a felcsúti Ramszesz meg nem tervekről, programokról beszél a győzelmi szónoklatában, hanem a Kossuth-nótát recsegteti fülsértő módon. De mivel ez alkalommal sem volt választási programjuk, ahogy amúgy négy éve sem, ennyi maradt neki, meg a pancsóaréna, ahová gyakran jár szotyizni.

Képtalálat a következőre: „orbán viktor karikatúrák”
hirhatar.com


Az ellenzéknek meg marad annyi, hogy jó öltönyökben üldögélhetnek egy szép, Duna-parti épületben, időnként harcos beszédeket tarthatnak, de jó eséllyel egy javaslatuk sem fog átmenni,mert a fideszesek szerint ők elve Soros emberei, aki meg ugye maga az ördög. Dehát ez van, legközelebb majd tényleg koordináltan indulnak, azzal legalább a kétharmadot meg lehet akadályozni, és fidesz kénytelen lesz emberszámba venni őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése